Omnipollo (28)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Een rijke geur met inderdaad iets van cheesecake stuift al van verre direct na openen op vanuit de fles en vliegt je tegemoet. Niet echt een solo te drinken bier zijnde is het de moeite waard het toch eerst op zichzelf goed te doorproeven. Alcohol (12%) speelt een rol en zorgt in ieder geval zeker voor al dan niet gewenste persoonlijke verhitting. Er zit duidelijk een vruchtenlaagje (met alcohol en zoals in taarten of ijs) in dit bier, maar is lastig om echt duidelijk greep op te krijgen. Deze stout is dan ook subtiel in elkaar gestoken, al is het smaakbereik iets beperkt door veel nadruk op cheesecake. Toch iets voor de liefhebber van avontuurlijke en smaakvolle bierige uitstapjes. Cheesecake is vaak zoetig met zachte kaas, al kan het ook anders met pittiger kazen en minder zoete ingrediënten in het spel. Je vergeet haast dat het ook nog een stout is."
Ton van der Koppel