Omnipollo (28)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Een rijke geur met inderdaad iets van cheesecake stuift al van verre direct na openen op vanuit de fles en vliegt je tegemoet. Niet echt een solo te drinken bier zijnde is het de moeite waard het toch eerst op zichzelf goed te doorproeven. Alcohol (12%) speelt een rol en zorgt in ieder geval zeker voor al dan niet gewenste persoonlijke verhitting. Er zit duidelijk een vruchtenlaagje (met alcohol en zoals in taarten of ijs) in dit bier, maar is lastig om echt duidelijk greep op te krijgen. Deze stout is dan ook subtiel in elkaar gestoken, al is het smaakbereik iets beperkt door veel nadruk op cheesecake. Toch iets voor de liefhebber van avontuurlijke en smaakvolle bierige uitstapjes. Cheesecake is vaak zoetig met zachte kaas, al kan het ook anders met pittiger kazen en minder zoete ingrediënten in het spel. Je vergeet haast dat het ook nog een stout is."
Ton van der Koppel