Omnipollo (28)
De Tweede Kamer-verkiezingen staan voor het einde van de maand gepland. De minstens zo belangrijke 23e editie van Het Lekkerste Bockbier van Nederland werden afgelopen weekend al gehouden. En dat leverde twee prachtige winnaars op...
Verder lezenIn de schappen van de supermarkt ben je ze vast alweer tegengekomen: pepernoten. Soms vragen we ons weleens af of er überhaupt een periode is dat ze er niet meer liggen, maar dat terzijde. Wat je vanaf nu ook in de schappen van o.a. Albert Heijn, Spar en Jumbo kunt terugvinden is...
Verder lezenGevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.
Verder lezenOnlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen.
Verder lezen
"Een rijke geur met inderdaad iets van cheesecake stuift al van verre direct na openen op vanuit de fles en vliegt je tegemoet. Niet echt een solo te drinken bier zijnde is het de moeite waard het toch eerst op zichzelf goed te doorproeven. Alcohol (12%) speelt een rol en zorgt in ieder geval zeker voor al dan niet gewenste persoonlijke verhitting. Er zit duidelijk een vruchtenlaagje (met alcohol en zoals in taarten of ijs) in dit bier, maar is lastig om echt duidelijk greep op te krijgen. Deze stout is dan ook subtiel in elkaar gestoken, al is het smaakbereik iets beperkt door veel nadruk op cheesecake. Toch iets voor de liefhebber van avontuurlijke en smaakvolle bierige uitstapjes. Cheesecake is vaak zoetig met zachte kaas, al kan het ook anders met pittiger kazen en minder zoete ingrediënten in het spel. Je vergeet haast dat het ook nog een stout is."
Ton van der Koppel