8,9

Onmipollo Anagram

Omnipollo (27)

Onmipollo Anagram is een Blueberry Cheesecake Imperial Stout. Een collab tussen de brouwerijen Omnipollo en Dugges.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,9

Het oordeel van de Bierista's

Onmipollo Anagram is beoordeeld met een gemiddelde van 8,9 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,8

Zicht

8,8

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,9

"Een rijke geur met inderdaad iets van cheesecake stuift al van verre direct na openen op vanuit de fles en vliegt je tegemoet. Niet echt een solo te drinken bier zijnde is het de moeite waard het toch eerst op zichzelf goed te doorproeven. Alcohol (12%) speelt een rol en zorgt in ieder geval zeker voor al dan niet gewenste persoonlijke verhitting. Er zit duidelijk een vruchtenlaagje (met alcohol en zoals in taarten of ijs) in dit bier, maar is lastig om echt duidelijk greep op te krijgen. Deze stout is dan ook subtiel in elkaar gestoken, al is het smaakbereik iets beperkt door veel nadruk op cheesecake. Toch iets voor de liefhebber van avontuurlijke en smaakvolle bierige uitstapjes. Cheesecake is vaak zoetig met zachte kaas, al kan het ook anders met pittiger kazen en minder zoete ingrediënten in het spel. Je vergeet haast dat het ook nog een stout is."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

8,8 Zicht Zwart met een beetje rode gloed en ondoorzichtig. Matig, bruin en fijnmazig schuim, dat gelijk weer weg ebt.

8,8 Neus Geur van vooral iets zoets richting (cheese)cake inderdaad, voorts donkere mout.

8,9 Smaak Mooie volle ronde zoetige (alweer cheesecake) smaak doordrenkt met wat alcohol, waarvan ook wat scherpte komt. De blauwe bessen die er ook inzitten proef je niet zo snel terug maar zijn kennelijk opgegaan in het geheel als een vruchten touch. Je proeft trouwens ook nog directer vanille invloed. In de nasmaak iets scherp, snoeperig, plakkerig.

Spijssuggestie Misschien beter niet zozeer bij cheesecake (= dubbelop en zit elkaar wellicht wat dwars, maar een experiment kan altijd). Wel bij taarten met bij voorkeur alcoholische drank erin en/of vruchten (marasquin, sacher (chocolade taart met laagje abrikozen marmelade), bosbessen taart, vanille- of griesmeelpudding met (warme) blueberry saus).

Jopen en 't Taphuys bundelen krachten

Jopen, de Haarlemse Craft brouwerij heeft een strategische samenwerking aangekondigd met 't Taphuys.

Verder lezen

Nieuw: Hazy & Romige Psycho Cyclops NEIPA van Maximus

Met vijf zorgvuldig geselecteerde hopsoorten – Citra, Citra Cryo, Mosaic, El Dorado en Idaho7 – biedt deze NEIPA een tropische fruitervaring.

Verder lezen

Grolsch blijft inzetten op duurzaamheid: Highlights 2023 online

Bij Grolsch staat duurzaamheid hoog op de agenda, en dat blijkt uit de indrukwekkende resultaten die de brouwerij in 2023 heeft geboekt.

Verder lezen

Playground Non Alcoholic IPA nu verkrijgbaar op fust

vandeStreek Bier kondigt met trots aan dat hun meest bekroonde bier, Playground Non Alcoholic IPA, vanaf nu verkrijgbaar is op fust.

Verder lezen