Omnipollo (28)
Wat drinken we deze zomer? In dit artikel lees je terug welke bierstijlen je dit jaar gaat terugvinden op de Nederlandse terrassen! Van verfrissend alcoholvrij tot absolute klassiekers en hopbommen.
Verder lezenHou je van bier én van wandelen? Dan is een bierwandeling in Leiden iets voor jou.
Verder lezenHeb je je ooit afgevraagd welke Nederlandse bieren écht tot de top behoren? De uitslag van de Dutch Beer Challenge 2025 is binnen, en het is tijd om te ontdekken welke brouwerijen de kroon spanden. In dit artikel duiken we in de opvallendste winnaars, onthullen we verrassende trends en geven we tips om je bierkennis te verdiepen.
Verder lezenNa vele inzedingen van de Bierista bierkenners is er weer een top 100 ontstaan. Wij hebben ze opgesomd in de Bier top 100 2024.
Verder lezen
"Een rijke geur met inderdaad iets van cheesecake stuift al van verre direct na openen op vanuit de fles en vliegt je tegemoet. Niet echt een solo te drinken bier zijnde is het de moeite waard het toch eerst op zichzelf goed te doorproeven. Alcohol (12%) speelt een rol en zorgt in ieder geval zeker voor al dan niet gewenste persoonlijke verhitting. Er zit duidelijk een vruchtenlaagje (met alcohol en zoals in taarten of ijs) in dit bier, maar is lastig om echt duidelijk greep op te krijgen. Deze stout is dan ook subtiel in elkaar gestoken, al is het smaakbereik iets beperkt door veel nadruk op cheesecake. Toch iets voor de liefhebber van avontuurlijke en smaakvolle bierige uitstapjes. Cheesecake is vaak zoetig met zachte kaas, al kan het ook anders met pittiger kazen en minder zoete ingrediënten in het spel. Je vergeet haast dat het ook nog een stout is."
Ton van der Koppel