Omnipollo (28)
Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezenRock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.
Verder lezenDe Brewpub van Rabauw op het Eindhovense Strijp-S vormt donderdag 13 november vanaf 20:00 uur het toneel voor een Engelstalige Beer Tasting. Het betreft een samenwerking tussen de gastheren en -dames van Rabauw en Hellobier.nl: Rabauw & Friends.
Verder lezen
"Een rijke geur met inderdaad iets van cheesecake stuift al van verre direct na openen op vanuit de fles en vliegt je tegemoet. Niet echt een solo te drinken bier zijnde is het de moeite waard het toch eerst op zichzelf goed te doorproeven. Alcohol (12%) speelt een rol en zorgt in ieder geval zeker voor al dan niet gewenste persoonlijke verhitting. Er zit duidelijk een vruchtenlaagje (met alcohol en zoals in taarten of ijs) in dit bier, maar is lastig om echt duidelijk greep op te krijgen. Deze stout is dan ook subtiel in elkaar gestoken, al is het smaakbereik iets beperkt door veel nadruk op cheesecake. Toch iets voor de liefhebber van avontuurlijke en smaakvolle bierige uitstapjes. Cheesecake is vaak zoetig met zachte kaas, al kan het ook anders met pittiger kazen en minder zoete ingrediënten in het spel. Je vergeet haast dat het ook nog een stout is."
Ton van der Koppel