Omnipollo (28)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Veelzijdige stout gezien alleen al de rijkheid aan componenten en smaakwendingen. Zoet, bitter, mokka, vanille, bonbons maar ook granola (mengsel van geroosterde granen, zaden en pitten) van alles kom je tegen en dat maakt het bier wel spannend en de moeite waard. Behoort ook weer tot de spelletjes met Stout bieren van Omnipollo (Stockholm in Zweden), die vele kanten op kunnen gaan. Het zorgt in ieder geval steeds wel weer voor verrassende complexerigheid in het spel dat gespeeld moet worden om de raadsels te ontrafelen en om tot de kernen van dit alles te kunnen doordringen. Al dient ook gewaarschuwd te worden tegen te overdadig streven door de brouwerij. Overigens is het bier zelf gebrouwen bij Brouwerij De Molen in Nederland."
Ton van der Koppel