9,1

Omnipollo Amurga

Omnipollo (25)

Omnipollo Amurga is een Black Butter Vanilla Volcano Salt Mocha Maple White Chocolate Ganache Imperial Stout. Gebrouwen bij De Molen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,1

Het oordeel van de Bierista's

Omnipollo Amurga is beoordeeld met een gemiddelde van 9,1 door onze Bierista's

9,2

Smaak

9,0

Zicht

9,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,1

"Een stort(over)vloed aan ingrediënten wordt over den drinker uitgestort als een soort puzzel over wat zit er allemaal in en proef je dat ook daadwerkelijk terug? Ook het donkere etiket geeft een vrij moeilijk te traceren afbeelding in een soort zwartgrijze mistigheid. Als je niet weet wat er allemaal in moet zitten volgens de ingrediënten aanduidingen is het lastig zo niet ondoenlijk alles er zonder meer uit te halen. Wat niets afdoet aan de totaalindruk dat dit een hoog te kwalificeren bier is. Het is genieten en je lust er nog wel eentje ook om de raadselen (verder) te kunnen doorgronden. Ganache bijvoorbeeld is chocolade crème naar gelang met vruchten, koffie of thee en bedoeld voor op of in taarten en bonbons met boter aan de basis. Hier blijkt sprake van witte chocolade. Dit verklaart al iets over de naamgeving. "

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

9,0 Zicht Pikzwart en ondoorzichtig. Weinig, bijna donkerbruin en fijn schuim dat weg bruist.

9,0 Neus Een veelzijdig, maar vrij vaag geurpalet met in ieder geval wat van gebrande mout.

9,2 Smaak Iets romig en crèmig (melkachtig, wat kan kloppen met de mocha) in de keel tintelend en glijdend smaakprofiel met een spanningsveld van lastig te ontrafelen componenten. Mokka bitter van koffie en chocolade. Pietsie ziltig, zweempje zoet van ahornsiroop. Geeft een idee van houtrijping. Krachtig bier in smaak resultaat met in de nasmaak wat mokka bitter en iets ziltig. En dat zomaar vanuit Zweden in Nederland gebrouwen bij De Molen. Kan nog wat rijpen in fles, zeker tot december 2022.

Spijssuggestie Tegenover dit bier moet mooi donker gebraden of geroosterd kwaliteits- (rund)vlees, of sterk gerijpt wild in stelling gebracht worden. Alsook zware en heftige gekruide stoofschotels, of vlees ovenschotels ((met (gewokte) groenten)).

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen