Omnipollo (25)
Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!
Verder lezenDe experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.
Verder lezenJe hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!
Verder lezenDe consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.
Verder lezen
"Een stort(over)vloed aan ingrediënten wordt over den drinker uitgestort als een soort puzzel over wat zit er allemaal in en proef je dat ook daadwerkelijk terug? Ook het donkere etiket geeft een vrij moeilijk te traceren afbeelding in een soort zwartgrijze mistigheid. Als je niet weet wat er allemaal in moet zitten volgens de ingrediënten aanduidingen is het lastig zo niet ondoenlijk alles er zonder meer uit te halen. Wat niets afdoet aan de totaalindruk dat dit een hoog te kwalificeren bier is. Het is genieten en je lust er nog wel eentje ook om de raadselen (verder) te kunnen doorgronden. Ganache bijvoorbeeld is chocolade crème naar gelang met vruchten, koffie of thee en bedoeld voor op of in taarten en bonbons met boter aan de basis. Hier blijkt sprake van witte chocolade. Dit verklaart al iets over de naamgeving. "
Ton van der Koppel