7,0

O Brother No (Milky) Way

O Brother Brewing (1)

O Brother No (Milky) Way is een Imperial Chocolate Stout samen met Bean en Goose. Een donker en rijk bier met een alcoholpercentage van 10,5%.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
44 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
7,0

Het oordeel van de Bierista's

O Brother No (Milky) Way is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

6,9

Smaak

7,0

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Een Ierse Imperial Chocolate Stout, waarin de bittere kant overheerst. Dit komt in Iers donker bier vaker zo voor. De Ieren lijken daarmee toch een wat andere - eigen - kijk te hebben op de smaakbeleving van een stout bier dan elders in de wereld. Het betreft ook een beetje geïsoleerd eiland. Wat de naamgeving precies zegt is aan de hand van het etiket op het 440 MLS blik niet zo duidelijk, eerder mysterieuzer. Maar je kunt er wel over speculeren. Vooral Milky tussen tags (die hier in de review tekst niet weergegeven blijken te kunnen worden)."

Ton van der Koppel

19.645

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Zwart, ondoorzichtig en koolzuur. Ruim donker beige van fijn naar vrij grof schuim, dat aardig stabiel blijkt.

6,8 Neus In de neus weinigzeggend, hooguit iets van mout.

6,9 Smaak Licht prikkelende vaag zoete en pittig bittere smaak in deze No (Milky) Way. De naamgeving zegt naar het lijkt wel iets over de gang van zaken in deze chocolate stout. Maar verderop is er tijdens doorproeven ook nog wel wat melkachtigs als van lactose waar te nemen en wordt het gebeuren iets rustiger, maar de bittere toon blijft en het bier geeft nauwelijks kenmerken van chocolade. Wel klein beetje drop. Eindigt iets droog.

Spijssuggestie Mild zoetig c.q. pittig gekruid rood vlees donker aangebraden of van de bbq. Mild zoetig gekruide noten cakes of notenbrood.

Hertog Jan Grand Prestige in de spotlights

Hertog Jan viert zaterdag 28 november de Grand Prestige Dag. Online kun je alles meebeleven. Zorg wel dat je een fles Grand Prestige bij de hand hebt.

Verder lezen

Zeven medailles voor Nederlandse brouwers op BBC

Ook op dag 4 van de prijsuitreiking van de Brussels Beer Challenge was het weer raak voor brouwers uit ons land. Liefst zeven medailles werden behaald.

Verder lezen

Gulpener euforisch na winnen Koning Willem I prijs

Gulpener heeft de Koning Willem I Plaquette gewonnen, een prijs die geldt als de Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven.

Verder lezen

Schneider Weisse Original TAP 7 is de beste Weizen

Schneider Weisse Original TAP 7 is uitgeroepen tot beste Weizen tijdens de Brussels Beer Challenge. En er was meer eremetaal.

Verder lezen