7,0

O Brother No (Milky) Way

O Brother Brewing (1)

O Brother No (Milky) Way is een Imperial Chocolate Stout samen met Bean en Goose. Een donker en rijk bier met een alcoholpercentage van 10,5%.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
44 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

O Brother No (Milky) Way is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

6,9

Smaak

7,0

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Een Ierse Imperial Chocolate Stout, waarin de bittere kant overheerst. Dit komt in Iers donker bier vaker zo voor. De Ieren lijken daarmee toch een wat andere - eigen - kijk te hebben op de smaakbeleving van een stout bier dan elders in de wereld. Het betreft ook een beetje geïsoleerd eiland. Wat de naamgeving precies zegt is aan de hand van het etiket op het 440 MLS blik niet zo duidelijk, eerder mysterieuzer. Maar je kunt er wel over speculeren. Vooral Milky tussen tags (die hier in de review tekst niet weergegeven blijken te kunnen worden)."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Zwart, ondoorzichtig en koolzuur. Ruim donker beige van fijn naar vrij grof schuim, dat aardig stabiel blijkt.

6,8 Neus In de neus weinigzeggend, hooguit iets van mout.

6,9 Smaak Licht prikkelende vaag zoete en pittig bittere smaak in deze No (Milky) Way. De naamgeving zegt naar het lijkt wel iets over de gang van zaken in deze chocolate stout. Maar verderop is er tijdens doorproeven ook nog wel wat melkachtigs als van lactose waar te nemen en wordt het gebeuren iets rustiger, maar de bittere toon blijft en het bier geeft nauwelijks kenmerken van chocolade. Wel klein beetje drop. Eindigt iets droog.

Spijssuggestie Mild zoetig c.q. pittig gekruid rood vlees donker aangebraden of van de bbq. Mild zoetig gekruide noten cakes of notenbrood.

Groninger Bierdiner bij jou thuis

Corona gooit roet in het eten van het Bierdiner Groningen. Gelukkig heeft de organisatie een creatieve oplossing gevonden!

Verder lezen

Nieuw: Grolsch Speedcourse

Grolsch is Brouwerij van de Maand bij Bierista. De eerste 100 mensen die de Grolsch Speedcourse voltooien krijgen een fraai boekje.

Verder lezen

Nieuw: Cupana, verfrissend festivalbier

De oprichters van Thuishaven, ‘s lands grootste wekelijkse festival, introduceren Cupana, een Lager met 5% alcohol en cafeïne.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag: Courgettesoep met Gulpener Ur Pilsner

Op Bier Butler Vrijdag geeft Bierista je altijd een smaakvolle tip voor het weekend. Deze week een courgettesoep met Gulpener Ur-Pilsner.

Verder lezen