9,1

Nomada Prosapia Imperial Stout Barrel Aged

Nómada Brewing Company (4)

Nomada Prosapia Imperial Stout Barrel Aged is een bier vol geroosterde bitterheid. Dit bier heeft houtrijping ondergaan, waardoor de scherpe randjes rond zijn geworden. De intensiteit en complexiteit hebben niks ingeboet. Sterker nog, die zijn alleen maar toegenomen. Een regelrechte smaakexplosie!

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
IBU
60

Mijn bieren

9,1

Het oordeel van de Bierista's

Nomada Prosapia Imperial Stout Barrel Aged is beoordeeld met een gemiddelde van 9,1 door onze Bierista's

9,2

Smaak

8,9

Zicht

9,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,1

"Het bier is zo dik en waarschijnlijk vettig, dat het bijna geen schuimwerking laat zien. Ontsnapt vrijwel voordat je het kan aanschouwen. Het is met name de rijping op vaten van zoete sherry, afkomstig van de witte Pedro Ximénez druif, die hier de aromatische en smaak elementen levert. Een Imperial Stout Barrel Aged met 11 % alcohol en een top bier. Er komen goede bieren uit Spanje."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

8,9 Zicht Oogt zwart en is daarmee ondoorzichtig. Nauwelijks, direct ontsnappend schuim, dat nog gauw even gezien fijn van structuur en donkerbruin lijkt.

9,0 Neus Complexe geur met enigszins vanille, hint kokos en wat hout van vat rijping, zweem van alcohol invloed.

9,2 Smaak Zeer aangename volle ronde, wat vettige smaak met tonen van rijping op vaten, hint vanille en idee van chocolade. Bier met verborgen elementen, die lastig te benoemen zijn en een ieder zelf moet ontdekken en ervaren. Maar heeft so-wie-so veel te bieden aan drinkgenot. Langzaam degusteren en al proevend naar binnen laten rollen. Mild en ietsje plakkerig in de nasmaak.

Spijssuggestie Liefst solo te drinken bij (open) haard eventueel met prachtige rijpere topkazen. Niet bederven met een armoedig stukje kaas. Daar is het bier te mooi en goed voor.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen