7,0

Sori/AF Brew Midsummer Melancholy

Sori Brewing Estonia (18)

Midsummer Melancholy van Sori Brewing en AF Brewing is een Imperial Baltic Porter. Speciaal gebrouwen voor de Beery Christmas 2017 adventskalender van Hopt.nl. Het bier is gebrouwen met cajunkoffie, vanille en gerookte mouten. Een smakelijke, milde porter.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Barbecue, Alleen, bij een boek, Bij het eten

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

Sori/AF Brew Midsummer Melancholy is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

7,0

Smaak

6,9

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Donker bier met een beetje een idee van gerookte vette vis (makreel/paling). Niet eerder zo tegen gekomen en wat vreemd om zo te ervaren. Tikje afwijkend, maar staat niet tegen, al is het niet echt overrompelend als bier. Verder verschijnt er vooral "gewoon" mokka (met name chocolade voortvloeiend vanuit de gebruikte koffie). Enigszins vreemde eend in de bierbijt. Heet niet voor niets Abnormal Baltic Porter. Uitgebracht tegen kerst 2019."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Alcohol

6,9 Zicht Zwart en ondoorzichtig. Weinig licht bruin en vrij fijn schuim, dat matig stabiel is.

7,0 Neus Donker moutig, idee van gerookte vette vis duikt op als je langer ruikt in kleine snifjes. Voorts beetje aards, iets van fris jong gras en vermoeden van mokka.

7,0 Smaak Er hangt een zoetige waas (vanille tonen enzo) over de licht scherpe en iets moutige onderlaag met weer die suggestie van vette gerookte vis maar nu in het smaakverloop. En dan dus die ongerijmde mokka tonen. Lichte romigheid met milde tinteling en een klein beetje iets muffigs. Geen gevoel van de aanwezige alcohol behalve dan iets verwarming. Dan moet het wel een koele evenwel zwoele midzomer zijn geweest voor dit soort melancholie. Afdronk: drogig, iets plakkerig.

Spijssuggestie Zou zeggen probeer vette vis (makreel, haring, paling) van de kraam bij het strand, maar houdt rekening met de visstand in de diverse wateren.

Beer, bike en barbecue bij Brouwersnös

Hou je van fietsen, bier en een smakelijk Bbq-gerecht? Dan moet je op 21 augustus bij Brouwersnös in Groenlo zijn.

Verder lezen

Two Chefs Brewing lost crowdfunding af

De Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing heeft drie ton aan crowdfunding afgelost. Dat geeft weer ruimte voor nieuwe plannen.

Verder lezen

Bakken vol eremetaal voor Rodenbach en Palm

Wat zijn ze fier bij Rodenbach en Palm. En dat mag ook. Er zijn heel veel medailles veroverd tijdens de World Beer Awards in Londen.

Verder lezen

Zilver voor Tweach Tripel met Kumasi

Tweach Tripel met kumasi is om meerdere redenen een bijzonder bier. Nu heeft het zilver gewonnen tijdens de World Beer Awards.

Verder lezen