Brouwerij De Vecht (2)
Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.
Verder lezenAbdij Koningshoeven viert 140-jarig jubileum met bijzondere wandeling.
Verder lezenDe verandering van weer was terug te zien in het drinkgedrag van de Bierista Community. Tijdens de storm en regen kozen zij duidelijk voor wat zwaardere bieren.
Verder lezenAlcoholvrij bier bevat geen alcohol. En alcohol betekent calorieën. Je wordt dus van alcoholvrij bier minder snel dik dan van alcoholhoudende dranken.
Verder lezen
"Bier waarin de aparte kruidigheid van scharlei is opgenomen, zoals ook duidelijk op het etiket wordt vermeld. Het geeft een speciale toonzetting aan dit bier en is daarom alleen al de moeite waard om te ontdekken. Het is gebaseerd op een oud recept (1710) voor Loender bier, maar thans in een modern IPA-jasje gestoken. Scharlei (muskaarsalie een tegenwoordig zeldzame kruid soort en voor dit bier speciaal geteeld in Loenen aan de Vecht) is een plant met een sterke muskaatachtige geur, qua aroma omschreven als zweetachtig, maar ook hooiachtig. De bladeren worden gebruikt voor verkrijging van dit aroma. Verder kent dit bier koriander en "gewone" salie, ook nu nog goed verkrijgbaar. Dit bier gaat op zijn best in combinatie met een kruidige maaltijd."
Ton van der Koppel
19.960