Brouwerij De Vecht (2)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Bier waarin de aparte kruidigheid van scharlei is opgenomen, zoals ook duidelijk op het etiket wordt vermeld. Het geeft een speciale toonzetting aan dit bier en is daarom alleen al de moeite waard om te ontdekken. Het is gebaseerd op een oud recept (1710) voor Loender bier, maar thans in een modern IPA-jasje gestoken. Scharlei (muskaarsalie een tegenwoordig zeldzame kruid soort en voor dit bier speciaal geteeld in Loenen aan de Vecht) is een plant met een sterke muskaatachtige geur, qua aroma omschreven als zweetachtig, maar ook hooiachtig. De bladeren worden gebruikt voor verkrijging van dit aroma. Verder kent dit bier koriander en "gewone" salie, ook nu nog goed verkrijgbaar. Dit bier gaat op zijn best in combinatie met een kruidige maaltijd."
Ton van der Koppel