6,3

Loc 94 Barrel Bowmore Whisky

d'Ooijevaer (12)

Botteldatum: 27-10-'18.

Details

Brouwerij
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,3

Het oordeel van de Bierista's

Loc 94 Barrel Bowmore Whisky is beoordeeld met een gemiddelde van 6,3 door onze Bierista's

6,3

Smaak

6,2

Zicht

6,2

Neus

Aroma
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,3

"Wederom een Loc 94 Russian Imperial Stout van d'Ooijevaer met zeer sterk bitter (vermoedelijk van onder meer intens gebrande mout en het vat, los van eventuele hop). Voor de liefhebber daarvan. Dit bier drinken is echt een strijd aangaan (om te zien of je het volhoudt)."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,2 Zicht Zwart, ondoorzichtig en met koolzuur. Ruim, medium naar grof en licht bruin schuim, dat knisperend inkrimpt.

6,2 Neus Zeer donkere zware getoaste geur met hevige hout impressie van het whisky vat. Vermindert snel.

6,3 Smaak Wat bittere heftige mokka indruk, wat droppigheid en ook iets gerookt spekachtig (bacon). Het bier blijft erg aards en daaraan gebonden, waardoor het niet echt verder van de grond loskomt en daar blijft met bittere benen. Van de whisky zelf krijg je geen beeld door.

Spijssuggestie Donkere chocolade producten (taarten, desserts, repen en plakken etc.). Of wat fris ijs met een scheutje van dit bier ook, als saus (uitproberen welk ijs, onder meer vanille, of citroen, of mokka lijken geschikt).

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen