Kolkbier (2)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Serieus, is dit echt een Tripel? Ik proef een wijn-zurig bier die doet denken een Kriek op anabole steroiden. Ondanks dit is het wel een fris bier dat je makkelijk (te) snel weg drinkt maar ook dit kan ik niet rijmen met een Tripel. De 9,2% procent alcohol is nauwelijks waarneembaar. Kortom in alle opzichten herken ik hier geen Tripel in maar desondanks is dit wel een aardige fris-zure dorstlesser. Kolk is een zogenaamde 'koude' brouwer die de opbrengsten beschikbaar stelt aan plaatselijke goede doelen in Vreeswijk. Het bier wordt echter niet in Vreeswijk gebrouwen. De échte brouwerij die dit bier elders in opdracht maakt, gebruikt water uit de kolk van de sluis bij Vreeswijk. Nou klinkt dat best wel ambachtelijk en natuurlijk maar ik heb dat water in die kolk vaak genoeg goed bekeken... mag hopen dat ze het heel goed hebben gezuiverd voordat het de ketel in ging ;-)"
Pieter G