6,3

Kolk Tripel

Kolkbier (2)

Kolk Tripel is afkomstig uit het historische schippersdorp Vreeswijk. Kolk bier wordt gebrouwen met water uit de kolk van de oude sluis De opbrengsten van het bier komen ten goede aan projecten binnen Vreeswijk. De Tripel is een krachtige blond bier met herkenbare smaak van frisse kruiden.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.2%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,3

Het oordeel van de Bierista's

Kolk Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 6,3 door onze Bierista's

6,8

Smaak

7,0

Zicht

5,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,3

"Serieus, is dit echt een Tripel? Ik proef een wijn-zurig bier die doet denken een Kriek op anabole steroiden. Ondanks dit is het wel een fris bier dat je makkelijk (te) snel weg drinkt maar ook dit kan ik niet rijmen met een Tripel. De 9,2% procent alcohol is nauwelijks waarneembaar. Kortom in alle opzichten herken ik hier geen Tripel in maar desondanks is dit wel een aardige fris-zure dorstlesser. Kolk is een zogenaamde 'koude' brouwer die de opbrengsten beschikbaar stelt aan plaatselijke goede doelen in Vreeswijk. Het bier wordt echter niet in Vreeswijk gebrouwen. De échte brouwerij die dit bier elders in opdracht maakt, gebruikt water uit de kolk van de sluis bij Vreeswijk. Nou klinkt dat best wel ambachtelijk en natuurlijk maar ik heb dat water in die kolk vaak genoeg goed bekeken... mag hopen dat ze het heel goed hebben gezuiverd voordat het de ketel in ging ;-)"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Abrikooskleurig en troebel met wit zakkend schuim.

5,0 Neus Overheersend zuur en verder weinig waar kunnen nemen.

6,8 Smaak Overheersend wijnachtig zuur dat mij deed denken aan een Kriek op anabole steroiden. Van de 9,2% alcohol, hop, mout, kruiden, nauwelijks iets geproefd dat ik kan beschrijven... Kan het zijn dat het overheersende zuur de overige smaakwaarneming de das om doet? Maar het gekke is dan toch wel het volgende; als je even vergeet dat dit bier als Tripel wordt gepresenteerd dat je dan toch wel een fris-zure drank hebt die je (te) snel weg drinkt om de dorst te lessen. Als Tripel een dikke onvoldoende maar vanwege de merkwaardige dorstlessende doordrinkbaarbaarheid geef ik toch een voldoende.

Spijssuggestie Geen idee waar ik dit mee zou willen combineren...zure haring misschien?

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen