Brouwerij Jovius (8)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Tijgerbalsem! Weinig biersmaak, overheersend kruidig. Dit bier had wat zwaarder gemogen zodat er meer karakter in zat. En dan is er ook nog dat cosmetica-achtige smaakje die bij de geur al werd aankondigd… opeens wist ik het; dit smaakt naar tijgerbalsem! Dat leek me toch wel erg sterk... tijgerbalsem? Daarom heb ik e.e.a. opgezocht en toen bleek dat in tijgerbalsem kruiden zitten die ook in Chai thee worden gebruikt. Dus zo gek is het toch niet."
Pieter G