6,8

Jovius Chai bier

Brouwerij Jovius (8)

Jovius Chai bier is een Session Ale. Licht van alcohol, beetje pittig en kruidig en met Chia kruiden die o.a. ook in thee worden gebruikt en dit bier een zeer bijzondere smaak geven.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
3.5%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
4 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,8

Het oordeel van de Bierista's

Jovius Chai bier is beoordeeld met een gemiddelde van 6,8 door onze Bierista's

6,8

Smaak

7,0

Zicht

6,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"Tijgerbalsem! Weinig biersmaak, overheersend kruidig. Dit bier had wat zwaarder gemogen zodat er meer karakter in zat. En dan is er ook nog dat cosmetica-achtige smaakje die bij de geur al werd aankondigd… opeens wist ik het; dit smaakt naar tijgerbalsem! Dat leek me toch wel erg sterk... tijgerbalsem? Daarom heb ik e.e.a. opgezocht en toen bleek dat in tijgerbalsem kruiden zitten die ook in Chai thee worden gebruikt. Dus zo gek is het toch niet."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Veel, heel veel wit schuim, de fles en het glas lopen over. De fles blijft zelfs overlopen na uitschenken. In het glas zakt het schuim snel weg. Tweeschijn en goudgeel van kleur.

6,9 Neus Scherpe kruidige geur, prikt zelfs in de neus! Beetje hars, peper, kaneel en naaldboom. Daarbij ook een niet nader te identificeren cosmetica-achtig geurtje. (dat bij het proeven wel duidelijk werd)

6,8 Smaak Met slechts 3,5% alcohol een heel licht bier. Er is heel veel koolzuur en ik mis een biersmaak... verder wel veel scherpe kaneel, kruidig, beetje pittig, beetje waterig, beetje zoet. Ook naaldboom, heideachtig, natuur en een beetje een wrange nasmaak waardoor mijn tanden ruw aanvoelen (als bij jus d’orange waarbij het zuur inwerkt op de tanden) Ik proef weinig mout, heel weinig hop weinig alcohol. De kruidigheid overheerst iets te veel. En dan is er ook nog dat cosmetica-achtige smaakje die bij de geur al werd aankondigd… opeens wist ik het; dit smaakt naar Chinese tijgerbalsem, die rode in een glazen potje!

Spijssuggestie Geen idee waar je deze overheersende kruidensmaak mee kunt combineren.

Heinekicks will touch your sole

Heinekicks laat je over bier lopen. Samen met de bekende schoenontwerper Dominic Ciambrone brengt Heineken deze sneaker op de markt.

Verder lezen

Hertog Jan Vatgerijpt 2022 binnenkort verkrijgbaar

Eventjes geduld nog. De nieuwe serie Hertog Jan Vatgerijpt komt er aan. Ben jij straks een van de gelukkigen?

Verder lezen

D'ran - Genieten van de Brouwersnös Amber Weissen

D'ran! Met andere woorden 'Nu gaat het gebeuren!'. Het is zomer en dus tijd om te genieten van de Brouwersnös Amber Weissen.

Verder lezen

Burg Bieren Bierfeest 25 jaar

Het is feest in Ermelo. Het Burg Bieren Bierfeest beleeft op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus zijn 25ste editie.

Verder lezen