7,5

Hooglander Saison

Hooglander Bier (18)

Hooglander Saison is een amberkleurig bier. Subtiel in smaak en intens droog in afdronk. Kruidige en houtachtig bitters met herkenning van lelies, limoen en dille. Deze Saison is zeer dorstlessend en fris van geur en smaak.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, Alleen, bij een boek

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Hooglander Saison is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,4

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Beetje frisse maar ook droge saison die er tussen alle saisons die er al zijn niet specifiek uitspringt. Is evenwel zeer drinkbaar, maar ook weer geen echte doordrinker (door met name net teveel bitter). Redelijk veelzijdige spijsbegeleider."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Lichtgeel, helder en rijk aan koolzuur. Redelijke witte en vrij fijne schuimlaag, die geleidelijk aan inzakt.

7,5 Neus Lekker iets moutig floraal getint geurtje.

7,5 Smaak Frissige beetje bloemige smaak die ook droogte meebrengt en een lekker bitter. Voorts ook een zoetige kant met een licht fruitige en bloemen indruk. Er zit wel een mooie ontwikkeling in de smaak en de eindsmaak is een soort van prachtvol. Maar alles bij elkaar toch allemaal net niet genoeg voor hele hoge ogen. In de nasmaak fruit, bloemen en iets droog.

Spijssuggestie (Groene) salades met eetbare blaadjes van (voorjaars)bloemen. Ook goed voor bij witte en vette vis. Varkensvlees als -haas enzo. Kip zonder teveel poespas (met bijvoorbeeld cashewnoten). Pittige oosterse gerechten.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen