9,2

Hooglander #01 Saison Vatgerijpt

Hooglander Bier (18)

Hooglander #01 Saison Vatgerijpt is een Saison. Een sprankelend, verfrissend bier met intens veel hoppen en frisfruitige aroma's.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,2

Het oordeel van de Bierista's

Hooglander #01 Saison Vatgerijpt is beoordeeld met een gemiddelde van 9,2 door onze Bierista's

9,2

Smaak

9,2

Zicht

9,2

Neus

Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,2

"Het rijpen van allerlei bier in gebruikte houten vaten oorspronkelijk bedoeld voor andere dranksoorten is de afgelopen jaren toegenomen en ziehier een Saison die de eer te beurt is gevallen van vier maanden verblijf in een Chardonnay wijnvat. Het resultaat is mondstrelend, veelomvattend en alleszins geslaagd."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,2 Zicht Oranje, vrijwel helder en rijk aan koolzuur. Redelijk aanwezig wit en medium structuur schuim, dat heel zachtjes weg knispert.

9,2 Neus Fraai samengaan van mouten (van drie granen) en lichte geur van houtrijping, waarin iets van het gebruikte Chardonnay vat naar voren komt. Geen direct hout.

9,2 Smaak Fijne en milde licht romige blond bier smaak met zoveel extra van van die rijping in dat wijnvat, wat de smaak ten zeerste verrijkt. Een bittertje laat zich even merken en het geheel is iets drogig. Een scala aan fruitigheid (zacht fruit als met name perzik, lychee, maar ook druif/rozijntjes en iets citrus (mandarijn met name). In de afdronk vooral droogjes.

Spijssuggestie Vruchtencake. Plakken rozijnenbrood (of krentenmik) met laagje romige milde zachte kaas en uitgebakken spekjes erop. Harde toastjes roompate. Pêche melba. Blank varkensvlees (-haas) met bijvoorbeeld wat bieslook/bos- of lente-ui.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen