9,2

Hooglander #01 Saison Vatgerijpt

Hooglander Bier (18)

Hooglander #01 Saison Vatgerijpt is een Saison. Een sprankelend, verfrissend bier met intens veel hoppen en frisfruitige aroma's.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,2

Het oordeel van de Bierista's

Hooglander #01 Saison Vatgerijpt is beoordeeld met een gemiddelde van 9,2 door onze Bierista's

9,2

Smaak

9,2

Zicht

9,2

Neus

Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,2

"Het rijpen van allerlei bier in gebruikte houten vaten oorspronkelijk bedoeld voor andere dranksoorten is de afgelopen jaren toegenomen en ziehier een Saison die de eer te beurt is gevallen van vier maanden verblijf in een Chardonnay wijnvat. Het resultaat is mondstrelend, veelomvattend en alleszins geslaagd."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,2 Zicht Oranje, vrijwel helder en rijk aan koolzuur. Redelijk aanwezig wit en medium structuur schuim, dat heel zachtjes weg knispert.

9,2 Neus Fraai samengaan van mouten (van drie granen) en lichte geur van houtrijping, waarin iets van het gebruikte Chardonnay vat naar voren komt. Geen direct hout.

9,2 Smaak Fijne en milde licht romige blond bier smaak met zoveel extra van van die rijping in dat wijnvat, wat de smaak ten zeerste verrijkt. Een bittertje laat zich even merken en het geheel is iets drogig. Een scala aan fruitigheid (zacht fruit als met name perzik, lychee, maar ook druif/rozijntjes en iets citrus (mandarijn met name). In de afdronk vooral droogjes.

Spijssuggestie Vruchtencake. Plakken rozijnenbrood (of krentenmik) met laagje romige milde zachte kaas en uitgebakken spekjes erop. Harde toastjes roompate. Pêche melba. Blank varkensvlees (-haas) met bijvoorbeeld wat bieslook/bos- of lente-ui.

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen