9,6

Holevoort Special Nr 12 Barrel Aged

Brouwerij Holevoort (23)

Holevoort Special Nr. 12 Barrel Aged is een Tripel met een alcoholpercentage van 10,8%. Het bier heeft 317 dagen gerijpt op een Early Times Bourbon whiskeyvat.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.8%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,6

Het oordeel van de Bierista's

Holevoort Special Nr 12 Barrel Aged is beoordeeld met een gemiddelde van 9,6 door onze Bierista's

9,6

Smaak

9,5

Zicht

9,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,6

"Toppuntje van Bakelse Brouwerij met Holevoort Special Nr. 12 Barrel Aged op basis van hun tripel. 317 Dagen gerijpt op een Early Times Bourbon whiskey vat is dit Batch Nr.: A007/8007 Datum uit vat: 13-11-2019. Hier zijn tripel en whiskey vat in evenwichtige (en haast sublieme) balans."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht Oranje, enigszins troebel en rijk aan koolzuur. Matig, medium en wit schuim dat geleidelijk inzakt.

9,6 Neus Neus vol geraffineerde vatrijping, hout en de whiskey, licht vanille en fris fruitig (zacht fruit).

9,6 Smaak Prachtige vanille geleide vol aromatische smaak. De kracht en sterkte van de whiskey en alcohol met klein scherp randje. Zoet (pietsie karamel ook) en fruit (zacht als perzik en abrikoos en met heel licht citrus). Er speelt weinig bitter een rol in dit verhaal. In de afdronk iets meer bitter en beetje droog.

Spijssuggestie Subtiele gerechten met (zacht) fruit. Desnoods maar weer eens een, wel goed bereide (anders is het zonde van dit bier), tong (à la) Picasso.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen