9,6

Holevoort Special Nr 12 Barrel Aged

Brouwerij Holevoort (23)

Holevoort Special Nr. 12 Barrel Aged is een Tripel met een alcoholpercentage van 10,8%. Het bier heeft 317 dagen gerijpt op een Early Times Bourbon whiskeyvat.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.8%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,6

Het oordeel van de Bierista's

Holevoort Special Nr 12 Barrel Aged is beoordeeld met een gemiddelde van 9,6 door onze Bierista's

9,6

Smaak

9,5

Zicht

9,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,6

"Toppuntje van Bakelse Brouwerij met Holevoort Special Nr. 12 Barrel Aged op basis van hun tripel. 317 Dagen gerijpt op een Early Times Bourbon whiskey vat is dit Batch Nr.: A007/8007 Datum uit vat: 13-11-2019. Hier zijn tripel en whiskey vat in evenwichtige (en haast sublieme) balans."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht Oranje, enigszins troebel en rijk aan koolzuur. Matig, medium en wit schuim dat geleidelijk inzakt.

9,6 Neus Neus vol geraffineerde vatrijping, hout en de whiskey, licht vanille en fris fruitig (zacht fruit).

9,6 Smaak Prachtige vanille geleide vol aromatische smaak. De kracht en sterkte van de whiskey en alcohol met klein scherp randje. Zoet (pietsie karamel ook) en fruit (zacht als perzik en abrikoos en met heel licht citrus). Er speelt weinig bitter een rol in dit verhaal. In de afdronk iets meer bitter en beetje droog.

Spijssuggestie Subtiele gerechten met (zacht) fruit. Desnoods maar weer eens een, wel goed bereide (anders is het zonde van dit bier), tong (à la) Picasso.

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen