7,5

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark 2018

Brouwerij Het Anker (32)

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark 2018 is een exceptioneel bier met mooie complexiteit en intense aroma's met krachtige tonen van geroosterde mouten, caramel en pruimen. De verrassende zachte en fruitige aroma's combineren een warme ronde maar verfrissende smaak.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark 2018 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,6

Smaak

6,7

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Mooi om te proeven wat rijping met zich mee kan brengen"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mooi donker gerijpt bier, met een lampje er achter zie je bescheiden de doorlatenheid

7,6 Neus Zoetige tonen en een klein vleug kruid kwam mij tegemoet

9,0 Smaak Erg zacht en subtiel van smaak, vooral wat zoetigheid wat overbleef na 6/7 jaar rijping, geen direct koolzuur meer terug te vinden

Spijssuggestie Doet het goed bij een stamppot of stukje uitgesproken schimmelkaas

6,4

"Een dark ale met een niet zo dark ale achtige indruk (behalve de kleur). Eerder fruitig dansend en huppelend materiaal met zeer limonade-achtige zetting en nog wat alcohol, wel 11 %. Tegen hogere verwachting in op voorhand toch een tegenvaller. Geen goede soloist en vooral voor op de eettafel bij met fruit geladen gerechten. Volgens de brouwerij te rijpen bier, dus (nog jaren) bewaring liggend en donker gekoeld in de fles is een (wellicht voor de hand liggende) keuze. Dan is er de kans dat de betere en dieperliggende eigenschappen tot hun recht gaan komen. "

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,4 Zicht Donker met zeer rode gloed, enigszins doorzichtig en vol koolzuur. Ruim aanwezig beige en medium schuim, dat zachtjes omlaag knispert.

6,4 Neus Beetje zoetig en moutig in de geur met (rood) fruit zoals frambozen, aardbei maar ook iets als bosbes en pruim.

6,2 Smaak Wat zoetige vooral licht rood fruit doordrongen smaak. Limonade (grenadine) achtige indruk. Meerzijdig maar zeker geen volmondig of romig bier. Suikerig en iets vanille. In de afdronk fruitig, licht plakkerig en zoet.

Spijssuggestie Gerechten waarin vruchten een belangrijke rol kunnen spelen (bijvoorbeeld Marokkaans).

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen