7,7

Gigantic Brewing Robots & Wind mills Belgian-style Quad Aged In Oregon Pinot Noir Barrels

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Robots & Wind Mills Belgian-style Quad Aged In Oregon Pinot Noir Barrels is een Quadrupel. Het bier heeft een alcoholpercentage van 10,6%.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.6%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Robots & Wind mills Belgian-style Quad Aged In Oregon Pinot Noir Barrels is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,6

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,7

"Een Quadrupel Belgische stijl gebrouwen in de USA in samenwerking met Brouwerij De Molen uit (Zuid-)Holland in 2016. Het kleurrijk etiket verraadt dit duidelijk met windmolens, tulpenvelden en Hollandse luchten. De robot voorop door het landschap is weer Amerikaans te noemen en lijkt zo weggelopen uit een stripverhaal. Dat is deze Quadrupel ook in de zin van dat het wat fragmentarisch is (losse plaatjes/onderdelen), maar zeker geen los zand. Alleen niet al te complex, maar ook niet erg oppervlakkig. Een beetje een twijfelaar - dubbelzinnig als het ware - maar wel makkelijk bier om rustig van te drinken. Op het laatst gaat de houtoorsprong een rol spelen en dat geeft droogte."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Zwart met wat rood omfloerst, ondoorzichtig en vol koolzuur. Gering licht beige en vrij fijn schuim, dat vrijwel direct verdwijnt.

7,6 Neus Heel lichte indruk van meer dan twee jaar verblijf in houten vaten met vaag druiven geurtje van de vorige verblijfshoudende: Oregon Pinot Noir. De geur aroma's vervluchtigen snel en verdwijnen daarmee uit beeld.

7,7 Smaak Duidelijker effect moet komen van de prikkelende smaak waarin rode druif en rozijn zijn te herkennen wat een fruitige toets geeft aan het geheel. En passant een lichte mokka indruk met iets van karamel en vanille. Elke toonzetting is echter dunnetjes. Niets is nadrukkelijk in dit bier wat voorkomt dat er aroma's kunnen gaan overheersen. Dit brengt echter mee dat er weinig avontuur zit in deze Quadrupel die niet geweldig enerverend is. Toch is dit bier in het algemeen prima en best aangenaam om te drinken en kennis mee te maken. Eindelijk weer eens een niet al te ingewikkeld goed bier dat je soepel wegdrinkt, zou je ook kunnen zeggen. Nasmaak is mild en iets droog.

Spijssuggestie Allerlei (kruidige) zoetigheidjes. Je kunt er rustig een schaaltje allerhande koekjes bij serveren met wat bonbons ernaast. Dient ook gemakkelijk als aperitief bier.

Nieuw kloosterbier van Brouwerij Het Nest en Kapucijnenklooster Meersel-Dreef

In samenwerking met het Kapucijnenklooster van Meersel-Dreef presenteert Brouwerij Het Nest met trots hun nieuwste creatie: Gardiaan Blond.

Verder lezen

Jopen brouwt eerste Session IPA met duurzaam gezuiverd zeewater

Jopen lanceert de Life's a Beach Session IPA, gebrouwen met duurzaam gezuiverd Noordzeewater van SEA Water™.

Verder lezen

Royal Swinkels zet koers naar net zero: CO2-reductiedoelstellingen goedgekeurd

De goedgekeurde doelstellingen zijn in lijn met de internationale SBTi-richtlijnen die gericht zijn op het beperken van de opwarming van de aarde.

Verder lezen

Brouwerij Kees haalt met succesvolle crowdfunding binnen 24 uur 150.000 euro op

Brouwerij Kees uit Middelburg heeft in recordtijd 150.000 euro opgehaald via het crowdfunding platform CrowdAboutNow.

Verder lezen