7,7

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Rye 20

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Rye 20 is een Imperial Stout. Het bier heeft een alcoholpercentage van 12,0%.

Details

Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Rye 20 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,8

Smaak

7,6

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,7

"Most Premium Russian Imperial Stout uit de 2020 Varietals van Gigantic. Gerijpt in vaten van USA Rye (is een straight whiskey gestookt met verplicht minimaal 51 % rogge en een ander iets dan de veelal gebruikte bourbon whiskey). De smaakervaring is nu nog wat beperkt voor echt hoge kwaliteit, maar jaren van juiste bewaring kan aromatische expansie ervan ten goede komen. Voor dit soort bieren heb je eigenlijk een goed geconditioneerde (bier)kelder nodig en de tijd, wil alles tot ware wasdom komen. Inschatting van het juiste moment is de kunst en vereist meestal meerdere tussentijdse probeer flessen. Een wat dure liefhebberij kan het dan worden, maar wel een investering in de toekomst met waarde vermeerdering."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Zwart, ondoorzichtig en met koolzuur. Beperkt, bruin en fijn tot medium schuim, dat snel wegzakt.

7,6 Neus Voorzichtige geur van vatrijping met een drive van alcoholische drank (Rye Whiskey) en wat hout. Blijft overigens vaag.

7,8 Smaak De smaak is zoetig en tikje prettig scherp met vanille toon en klein beetje mokka indruk (koffie, maar meer chocolade). Lijkt geraffineerd, is enigszins beperkt en gaat niet helemaal deep down, maar kruidigheid met bijvoorbeeld steranijs ligt op de loer. Het alcoholische van de Rye zwemt nog wel voorbij, maar een tikje doelloos. Niet erg bitter bier, maar wel droog. In 2020 al drinkbaar, maar nog rauw. Beter opslaan onder juiste condities voor het juiste moment. De afdronk is thans met mokka en droogte.

Spijssuggestie Bij een (in de basis) Russian Imperial Stout kan altijd wel donker aangezet rood vlees (rund/wild). Biefstukje met mosterd in dit geval. Gewokte groenten met paddenstoelen (grot champignons bijvoorbeeld, maar er zijn er meer). Boeren omelet.

Op de proeftafel: Corsendonk Tempelier

Op de proeftafel bij Bierista staat deze keer de Corsendonk Tempelier, een Belgisch amberkleurig bier met 6% alcohol.

Verder lezen

Uiltje komt met drie nieuwe specials

Uiltje Brewing Company komt met drie nieuwe specials. Binnenkort verkrijgbaar bij de betere slijterijen en online shops.

Verder lezen

Bierboek met schuim

Bierboek met schuim van Ivo Thijssen en Has van Goethem is een heerlijk bierboek; om dorst van te krijgen.

Verder lezen

Op zoek naar smaak

'Op zoek naar smaak' is de titel van een documentaire, waarin Perry de Man op zoek gaat naar het bier in het glas van Rembrandt.

Verder lezen