7,5

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20 is een Russian Imperial Stout. Het bier heeft een alcoholpercentage van 12,0%.

Details

Alcohol
12.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,6

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Zeer eigen smaak, die niet schokkend is maar ook niet zo vaak voorkomt met een Imperial Stout door in dit geval te rijpen in voormalige houten ahornsiroop vaten. Vergaande complexiteit moet je hier niet zoeken. Droppigheid wel."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Zwart, ondoorzichtig en rijk aan koolzuur. Ruim, bruin en medium schuim, dat genoeglijk weg knispert tot klein restlaagje.

7,4 Neus Kalm en redelijk beperkt in geur wat betreft de rijping in vaten van ahornsiroop. Randje hout gaat mee.

7,5 Smaak Aparte heel (salmiak)dropperige en zoet gekruide smaak met zoethout ook. Dit is kortweg alles wat het bier geeft zonder verdere uitweidingen of grilligheden. Op zich voldoende om aangenaam te proeven. Wel al snel wat droog net als in de nasmaak. De siroop - het honingachtige - wordt waarneembaarder naarmate het bier wat opwarmt tijdens het rustig aan drinken.

Spijssuggestie Zakje vooral zoete, maar ook zoute dropjes erbij ter aanmoediging van het voornaamste smaak kenmerk. Vlees producten met ahornsiroop verwerkt tijdens braden en stoven (met listige zoet/pikante kruiding). Kan ook met honingzoete nagerechten waaronder baklava en mogelijk ijsbolletjes.

Vet & Lazy financiert binnen twee weken succesvol 200.000

De Rotterdamse bierbrouwerij Vet & Lazy is via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om hun eigen bar aan de Maas te openen.

Verder lezen

Verfrissende bieren voor een sprankelend voorjaar

Ontdek de beste voorjaarsbieren via Bierista. Proef de lente op zijn best met Bax Bier Rokkenjager, St. Bernardus Wit en vandeStreek Zonnesteek.

Verder lezen

VandeStreek viert 10-jarig jubileum

Lees alles over hoe VandeStreek bier het 10-jarig jubileum viert met een feestweek en ontdek de nieuwe Celebration DIPA "Cheers to the next 10 years".

Verder lezen

Bier draait om kennis en beleving

Bier heeft een ziel en verdient het om met respect behandeld te worden. Kennis en beleving zijn daarbij onmisbaar.

Verder lezen