7,5

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20 is een Russian Imperial Stout. Het bier heeft een alcoholpercentage van 12,0%.

Details

Alcohol
12.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,6

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Zeer eigen smaak, die niet schokkend is maar ook niet zo vaak voorkomt met een Imperial Stout door in dit geval te rijpen in voormalige houten ahornsiroop vaten. Vergaande complexiteit moet je hier niet zoeken. Droppigheid wel."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Zwart, ondoorzichtig en rijk aan koolzuur. Ruim, bruin en medium schuim, dat genoeglijk weg knispert tot klein restlaagje.

7,4 Neus Kalm en redelijk beperkt in geur wat betreft de rijping in vaten van ahornsiroop. Randje hout gaat mee.

7,5 Smaak Aparte heel (salmiak)dropperige en zoet gekruide smaak met zoethout ook. Dit is kortweg alles wat het bier geeft zonder verdere uitweidingen of grilligheden. Op zich voldoende om aangenaam te proeven. Wel al snel wat droog net als in de nasmaak. De siroop - het honingachtige - wordt waarneembaarder naarmate het bier wat opwarmt tijdens het rustig aan drinken.

Spijssuggestie Zakje vooral zoete, maar ook zoute dropjes erbij ter aanmoediging van het voornaamste smaak kenmerk. Vlees producten met ahornsiroop verwerkt tijdens braden en stoven (met listige zoet/pikante kruiding). Kan ook met honingzoete nagerechten waaronder baklava en mogelijk ijsbolletjes.

Gebrouwen door Vrouwen introduceert glutenvrije GoGo Grapefruit Session IPA

Gebrouwen door Vrouwen komt met een bruisende nieuwkomer: de glutenvrije GoGo Grapefruit Session IPA.

Verder lezen

La Chouffe komt met nieuwe Chouffe Lite

Chouffe, de Belgische brouwer bekend om zijn karaktervolle bieren, zet de bierwereld op zijn kop met een gloednieuwe creatie: Chouffe Lite.

Verder lezen

Brouwersnös Barrel Aged

Soms krijgt een bezoekje aan een brouwerij een onverwachte wending. Dat was zeker zo toen Bierista een kijkje ging nemen bij Brouwersnös.

Verder lezen

Jos Oostendorp stopt als voorzitter CRAFT

Jos Oostendorp, maakte eerder deze week bekend te stoppen als voorzitter van CRAFT, de brancheorganisatie van onafhankelijke brouwers.

Verder lezen