7,5

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20 is een Russian Imperial Stout. Het bier heeft een alcoholpercentage van 12,0%.

Details

Alcohol
12.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Most Premium Russian Imperial Stout 2020 Barrel Varietals Maple 20 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,6

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Zeer eigen smaak, die niet schokkend is maar ook niet zo vaak voorkomt met een Imperial Stout door in dit geval te rijpen in voormalige houten ahornsiroop vaten. Vergaande complexiteit moet je hier niet zoeken. Droppigheid wel."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Zwart, ondoorzichtig en rijk aan koolzuur. Ruim, bruin en medium schuim, dat genoeglijk weg knispert tot klein restlaagje.

7,4 Neus Kalm en redelijk beperkt in geur wat betreft de rijping in vaten van ahornsiroop. Randje hout gaat mee.

7,5 Smaak Aparte heel (salmiak)dropperige en zoet gekruide smaak met zoethout ook. Dit is kortweg alles wat het bier geeft zonder verdere uitweidingen of grilligheden. Op zich voldoende om aangenaam te proeven. Wel al snel wat droog net als in de nasmaak. De siroop - het honingachtige - wordt waarneembaarder naarmate het bier wat opwarmt tijdens het rustig aan drinken.

Spijssuggestie Zakje vooral zoete, maar ook zoute dropjes erbij ter aanmoediging van het voornaamste smaak kenmerk. Vlees producten met ahornsiroop verwerkt tijdens braden en stoven (met listige zoet/pikante kruiding). Kan ook met honingzoete nagerechten waaronder baklava en mogelijk ijsbolletjes.

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen