8,3

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Scotch 19

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Scotch 19 is een gerstewijn die heeft mogen rijpen op whiskyvaten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 14,0%. De aroma's zitten vol met karamel, whisky met op de achtergrond de hout-invloeden met vanille en een vleugje kokos.

Details

Bierstijl
Alcohol
14.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
14 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,3

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Scotch 19 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,1

Smaak

7,9

Zicht

8,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"In de Gigantic Massive! 2019 reeks van vatgerijpte Barley Wine is steeds eenzelfde soort mout aan de basis gebruikt (Skagit Pilot Pale Malt) van een mouterij dat een ruim assortiment hanteert en dat acht uur heeft mogen koken. Is daarna gehuisvest in een aantal vaten van diverse komaf. In dit geval hebben we te maken met Schotse Whisky als voormalig bewoner. Ook met deze Gigantic komt weer een eigengereid smaakveld. Van de Scotch whisky zelf komt niet veel meer terecht, vervluchtigd in het geheel. Je moet hier zelf op zoek naar alle aroma's en iedere smaak. Er is 500 ml. baan breedte met een standaard fles."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Mooi diep robijnrood, enigszins helder en vol koolzuur. Ruim gebroken wit en grovig schuim, dat redelijk stabiel oogt maar toch verdwijnt.

7,9 Neus Zoetige, moutige en siroopachtige geur met vage invloeden van vatrijping.

8,1 Smaak Zoete (ahornsiroop getinte) smaak met iets scherpte in de keel en bitter met acute droogte over tong en verhemelte. Er zit wat kokos, karamel en chocolade in de smaakzetting en iedere slok blijkt een volmondig genietmomentje echter wel enigszins verzandend in droogheid, waar je weer dorst van krijgt. Dus nog een slok tot het bier op is. Dan lijkt het tijd voor iets vochtigers. Jammer van dat droge want dat vat de rest van de smaakbeleving bij de lurven en onderdrukt het. Bijvoorbeeld noten en pinda's ook, maar tevens kruidigheid. Door complexheid loopt ook hier van allerlei door elkaar, want er is bijvoorbeeld nog gedroogd fruit (rozijntjes). Tijdens de afdronk hout en droogte.

Spijssuggestie Vanwege droogte prima voor in (kruidige) stoofschotels om mee op te gaan in een rijke iets vettige jus met het daarvoor geschikte vlees.

8,5

"Een hele mooie, Barleywine van een hoog alcohol percentage met veel complexe tonen. Geen "10" omdat die toch een beetje te zoet is "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooie kleur, warm en voorspelt al een mooi warm bier.

8,5 Neus Gelijk nieuwsgierig! zulke mooie tonen zowel zoetig , als hout. Ook de body, de alcohol kan je niet aan ontsnappen. Op naar de eerste slok!

8,0 Smaak Hele mooie complexe smaak, zeker ook als je m niet te koud drinkt! wel een beetje zoet in de nasmaak maar wel "van alles" te proeven in een mooie harmonie

Spijssuggestie niks, gewoon genieten van zo'n top bier, (mag wel voor die prijs ;-) )

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen