8,0

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Scotch 19

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Scotch 19 is een gerstewijn die heeft mogen rijpen op whiskyvaten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 14,0%. De aroma's zitten vol met karamel, whisky met op de achtergrond de hout-invloeden met vanille en een vleugje kokos.

Details

Bierstijl
Alcohol
14.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
14 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,0

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Scotch 19 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,1

Smaak

7,8

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"In de Gigantic Massive! 2019 reeks van vatgerijpte Barley Wine is steeds eenzelfde soort mout aan de basis gebruikt (Skagit Pilot Pale Malt) van een mouterij dat een ruim assortiment hanteert en dat acht uur heeft mogen koken. Is daarna gehuisvest in een aantal vaten van diverse komaf. In dit geval hebben we te maken met Schotse Whisky als voormalig bewoner. Ook met deze Gigantic komt weer een eigengereid smaakveld. Van de Scotch whisky zelf komt niet veel meer terecht, vervluchtigd in het geheel. Je moet hier zelf op zoek naar alle aroma's en iedere smaak. Er is 500 ml. baan breedte met een standaard fles."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Mooi diep robijnrood, enigszins helder en vol koolzuur. Ruim gebroken wit en grovig schuim, dat redelijk stabiel oogt maar toch verdwijnt.

7,9 Neus Zoetige, moutige en siroopachtige geur met vage invloeden van vatrijping.

8,1 Smaak Zoete (ahornsiroop getinte) smaak met iets scherpte in de keel en bitter met acute droogte over tong en verhemelte. Er zit wat kokos, karamel en chocolade in de smaakzetting en iedere slok blijkt een volmondig genietmomentje echter wel enigszins verzandend in droogheid, waar je weer dorst van krijgt. Dus nog een slok tot het bier op is. Dan lijkt het tijd voor iets vochtigers. Jammer van dat droge want dat vat de rest van de smaakbeleving bij de lurven en onderdrukt het. Bijvoorbeeld noten en pinda's ook, maar tevens kruidigheid. Door complexheid loopt ook hier van allerlei door elkaar, want er is bijvoorbeeld nog gedroogd fruit (rozijntjes). Tijdens de afdronk hout en droogte.

Spijssuggestie Vanwege droogte prima voor in (kruidige) stoofschotels om mee op te gaan in een rijke iets vettige jus met het daarvoor geschikte vlees.

BierButler Vrijdag: Roerei met cheddar en Tripel Karmeliet

Heb jij zin in een lekker weekend! Dat gaat op deze BierButler Vrijdag wel lukken met een roerei vergezeld door een Tripel Karmeliet.

Verder lezen

Bierverkoop gecrasht

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de bierverkoop in ons land ongekend is gedaald. Het aantal bierbrouwerijen is ondanks alles gestegen!

Verder lezen

Biermarathon Utrechtse brouwers

Utrechtse brouwers houden een livestream op Facebook met 24x aandacht voor het Utrechtse bier in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Verder lezen

Vrienden van Amstel Live gaat door

Vrienden van Amstel Live gaat toch door. Via een gratis stream kun je spetterende optredens vanuit Ahoy live in de huiskamer bijwonen.

Verder lezen