Gigantic Brewing Company (7)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"In de Gigantic Massive! 2019 reeks van vatgerijpte Barley Wine is steeds eenzelfde soort mout aan de basis gebruikt (Skagit Pilot Pale Malt) van een mouterij dat een ruim assortiment hanteert en dat acht uur heeft mogen koken. Is daarna gehuisvest in een aantal vaten van diverse komaf. In dit geval hebben we te maken met Schotse Whisky als voormalig bewoner. Ook met deze Gigantic komt weer een eigengereid smaakveld. Van de Scotch whisky zelf komt niet veel meer terecht, vervluchtigd in het geheel. Je moet hier zelf op zoek naar alle aroma's en iedere smaak. Er is 500 ml. baan breedte met een standaard fles."
Ton van der Koppel