7,0

Founders Frangelic Mountain Brown

Founders Brewing Company (28)

Founders Frangelic Mountain Brown is een Brown Ale. Het bier is gebrouwen met hazelnoot koffie. Een prachtig uitgebalanceerd bier met nootachtige smaken.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
35,5 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

Founders Frangelic Mountain Brown is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

7,1

Smaak

7,0

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Dit noord amerikaanse brown ale is aromatisch in de smaakbeleving met name ontstaan uit de gebruikte in hazelnootjesextract gedrenkte koffiebonen en is krachtig in de uitvoering. Koffie impressies blijven tijdens het proeven de boventoon voeren, waardoor het bier snel wat eenzijdig lijkt te worden.. Het op het etiket geschreven: "Turns out your new favorite Coffee drink is a beer" heeft wel degelijk een kern van waarheid. Kan als bier dan ook prima bij allerlei bekende zoetigheden voor bij de koffie (ook weer bonbons). Daagt wel uit om er op dit vlak wat verder mee te experimenteren. "

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Zwart (met rode weerschijn), enigszins doorzichtig en rijk aan koolzuur. Ruim aanwezig licht beige van fijn naar medium schuim, dat heel geleidelijk inzakt.

7,1 Neus Een rijke nevel van koffie hangt over het zoet getinte landschap in de neus. Cacao indruk ontbreekt hierin niet. Beetje vanille. Alles gedragen door een basis van doeltreffende mout.

7,1 Smaak Een wat zoete chocolade + koffie doordrongen smaak. Vanilletoon wordt ook hier gezet. Nauwelijks bitter, wel noten. Nasmaak wat drogig.

Spijssuggestie Koffiebroodjes, (chocolade) donuts en meer van dit soort zoetige zaakjes. Een experiment is met gebakken/gefrituurde witvis of schelpdieren, zoals kibbeling of mosselen. Te gebruiken in een pan met al dan niet kruidig stoofvlees om (op het laatst even) mee te sudderen.

Bierdrinker is terug aan de bar

De bierdrinker heeft de weg naar de horeca weer gevonden. De pandemie heeft niet gezorgd voor een blijvende verschuiving.

Verder lezen

Experimentje - vandeStreek HBC Bingo

HBC Bingo is een bier met hopsoorten uit het experimentele programma van HBC. Ben jij ook zo benieuwd?

Verder lezen

Tripel Kanunnik: Driedubbel genieten

Tripel is nog altijd een zeer populaire bierstijl. De Wilderen Tripel Kanunnik is een viergranen Tripel met een kruidig karakter.

Verder lezen

Alles wat je wilt weten over hop

De vraag naar kennis over hop is groot. Vandaar dat Bierista een schitterende cursus over hop heeft ontwikkeld samen met brouwers en hopexperts.

Verder lezen