7,2

Eifel Beer Afterwork

Eifel Craft Beer (1)

Een Myday after work beer Gember dat sinds 2014 gemaakt wordt in de Duits-Belgische Eifel. Dit gemberbier bevat 6.5% alcohol Ginger Beer, oftewel Gember Bier was er al al rond 1800 in Engeland. Het wordt gemaakt van gefermenteerde gember, suiker en water en bevatte vroeger ook een kleine hoeveelheid alcohol. Tegenwoordig is dit meestal niet meer het geval. Doordat er bij Gember Bier gember wordt gefermenteerd, heeft dit vaak een sterkere en scherpere gembersmaak. Wanneer Ginger Beer niet gefilterd wordt, kan het ook wat troebel zijn.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Eifel Beer Afterwork is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,1

Smaak

7,0

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,2

"Een goed te drinken gemberbier."

Gijs Pullen

28.843

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht goudkleurig, mistig, mooie schuimkraag

7,0 Neus fruitig en zoetig

7,1 Smaak fris, scherp, fruitig en licht kruidig en zoetig, prikkelend

Spijssuggestie zoet dessert

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen