Bierista fles
8,5

Delfts Duyvelsgat

Bierhistorie Delft (5)

Delfts Duyvelsgat is het eerste jubileumbier van Bierhistorie Delft. Het is een zwaar blond bier met Gagel. Het bier heeft een fijne kruidige afdronk.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,5

Het oordeel van de Bierista's

Delfts Duyvelsgat is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,5

Smaak

8,4

Zicht

8,4

Neus

Aroma
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Af en toe duikt er tegenwoordig weer bier op, waarin het historisch kruid gagel verwerkt is. Maar je moet dat weten, want het is niet zomaar te proeven. Gagel in een bier herkennen is echt iets voor de gagel kenner of vereist in ieder geval zeer gespecialiseerde kruiden kennis. Bier dat je vanwege die gagel dus toch eens moet proberen. Gagel geeft een zeer eigen insteek aan bier, zoals in dit Delfts Duyvelsgat van Bierhistorie Delft. Zwaar blond bier noemen ze het zelf en is alleen verkrijgbaar in Delft en omgeving (ook bij een super in een helaas in het oude centrum volstrekt ten nadele van de historie nieuw opgetrokken "modern en eigentijds" winkelcentrum). Voor nadere info: www.bierhistoriedelft.nl. Zowel blaadjes, bloesems en vruchtjes/katjes spelen een rol als het om gagel gaat. En vooral de vrouwelijke kant van deze (veelal tweehuizige) stuik, net als bij hop. Gagel kent aromatische harsklieren en lijkt in de geur wat op laurierblaadjes. In de middeleeuwen het belangrijkste bier kruid van Noordwest Europa en was hoofdbestanddeel van gruit, een kruidenmengsel goed voor smaak zowel als bewaring (zoals later hop) van het bier. Over de samenstelling van gruit/gruut doen allerlei uiteenzettingen de ronde en dat kan ook streekgebonden zijn."

Ton van der Koppel

Biercoin 16.065

Review
Aroma
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,4 Zicht Oranje, helder en met koolzuur. Schuimkraag redelijk, medium en wit en redelijk stabiel.

8,4 Neus Vrij algemene neutrale geur met kruidig tintje.

8,5 Smaak De smaak is lekker en beetje kruidig (dat zal de gagel zijn, waarvan je weet dat het erin moet zitten). Er is een beheerste balans, met toch wel die gagel als leidraad (je proeft opeens duidelijk dit spul, dat van een struik geoogst wordt). In zijn/haar bedoeling lijkt dit bier zeker geslaagd. In de afdronk ietsje bitter (van de gagel).

Spijssuggestie Zuurkool stamp bijvoorbeeld.

Tien beste plekken om bier te drinken in Den Bosch

Wij vroegen aan de Bierista's wat volgens hen de beste plekken zijn om bier te drinken in Den Bosch. Dit is het resultaat.

Verder lezen

Oedipus Thai Thai is de Tripel van de week

Oedipus Thai Thai Tripel scoorde deze week hoge ogen bij de beoordelingen door de Bierista's. Maar niet alleen de Thai Thai ...

Verder lezen

Nederlandse Brouwers verwelkomt vier nieuwe leden

Two Chefs Brewing, Kompaan Bier, Brouwerij Noordt en Duvel Moortgat treden toe tot de Nederlandse Brouwers.

Verder lezen

Derde editie Culinaire Bierwandeling Proeftocht Leiden

Dé Proeftocht in het centrum van Leiden op 1 maart 2020 is geheel gewijd aan bier-spijs-combinaties.

Verder lezen