7,3

Dádiva Black Mist

Cervejaria Dádiva (4)

Dádiva Black Mist is een Russian Imperial Stout met intense tonen van koffie, chocolade en gebrande bitterheid. Daarnaast proef je mildere tonen van vanille, cacao en hout op de achtergrond.

Details

Alcohol
10.9%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
47,3 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,3

Het oordeel van de Bierista's

Dádiva Black Mist is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,3

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,3

"Een Russian Imperial Stout, maar niet zo vol zacht romig (en iets zoetig) als andere Imperial Stouts kunnen zijn en wat iets weldadigs in zich heeft. Bij goed proeven bemerk je evenwel een scala aan verschillende smaakindrukken, wat op zich best spannend is en ook weer niet in elk bier goed tot uiting komt of zelfs maar aanwezig is. Dit is een RIS uit Brazilië. "

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

7,3 Zicht Pikzwart en ondoorzichtig. Ruim, vrij donkerbruin schuim van fijn naar gedeeltelijk grof, dat heel langzaam wegzakt.

7,3 Neus Ruime koffiegeur voert de boventoon.

7,3 Smaak Tikje scherp tintelende smaak met tonen van sterke koffie, dropperig en apotheek smaakje (medicinaal). Je merkt de wat verwarmende aanwezigheid van de alcohol (10,9 %). Er is ook bitterigheid, die blijft tot in de nasmaak.

Spijssuggestie Sterk gekruide (vlees en/of groenten) gerechten.

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen