8,8

CRAK Dark Chilly Pond

CRAK Brewery (2)

CRAK Dark Chilly Pond is een Imperial Stout Chili Chocolate uit Italië. Ht bier is gebrouwen in samenwerking met Cigar City Brewing.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

CRAK Dark Chilly Pond is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,7

Zicht

8,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,8

"De combi van chili pepers met chocolade (in stout bieren) blijkt toch vaak weer doeltreffend. Geen bier om vooraf even te drinken, maar pas aan het eind van een cyclus (eventueel eerst nog een zoete (milk stout) bij een dessert). Hierna volstaat ter neutralisering een "gewoon" blondje, of gewoon een goed fris pilsje (Alfa Edel bijvoorbeeld). Zuivert de mond."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

8,7 Zicht Zwart (beetje rode gloed) en ondoorzichtig. Vrij weinig beige en fijn schuim, dat snel bijna helemaal terug trekt.

8,6 Neus Niet zo veelzeggend, beetje donker mout, in de verte misschien chili pepers.

8,9 Smaak Aangenaam vollige iets romige en meteen wat hete smaak (van de chili peper, maar niet te). Pittig in de mond, maar brand niet vervelend heftig in, is echter wel duidelijk aanwezig. De weg voor dit alles wordt geplaveid met chocolade waar de peper overheen danst, niet walst. Door de pittigheid geen echt doordrink bier, behalve bij hete gerechten. Peper pittigheid overheerst in de nasmaak naast chocolade, zoals te verwachten.

Spijssuggestie Hete gerechten ter versterking van de beleving [Peruviaans, Mexicaans, Spaans, Indonesisch, Chinees en wat er nog meer is op dit vlak].

Laatste kans - Bierpack Gebrouwen door Vrouwen

Gebrouwen door Vrouwen is in november Brouwerij van de Maand november. Dit is je laatste kans om te profiteren van deze schitterende aanbieding.

Verder lezen

Cadeautip: Bierboek met schuim

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor bierliefhebbers die wel eens een boek lezen? Dan is het Bierboek met schuim een aanrader.

Verder lezen

Bierista Bier Top 100 komt er aan!

Verder lezen

Bloesem Blond - Zonnetje in donkere dagen

Gebrouwen door Vrouwen Bloesem Blond is het zonnetje in donkere dagen. Schenk dit bier, ruik en proef en de zon breekt door.

Verder lezen