7,6

CRAK Croccante

CRAK Brewery (2)

CRAK Croccante is een Italiaanse Imperial Sweet Stout.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

CRAK Croccante is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,4

Zicht

7,7

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,6

"Het etiket suggereert ijs op een stokje met chocolade met nootjes van buiten en een roze rode kern van binnen. Typisch Italiaans bier zoals alleen zij dat kunnen verzinnen denk je. Wel voor de zoetekauw. De ijsjes benadering is reusachtig."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

7,4 Zicht Zwart met wat rode gloed en ondoorzichtig. Miniem, donkerbruin en fijn schuim. Stabiliteit ontbreekt want het schuim gaat meteen op de vlucht en wat rest is bier zonder.

7,7 Neus Weldadige donkere maar ook aromatische geur. Mout, fruit, nootachtig, zoetheid en zelfs wat vatrijpingsgeur (hout).

7,6 Smaak Fris en zwaar zoet, als bij een ijsje mogelijk is. Het is een Imperial sweet, Stout maar wel dus met om het ijsje op het stokje heen nootjes (hazelnoot) en verder zoetige vanille toon. Niettemin ietsje alcohol scherpte (10%). Gaat dat mee in het ijsje dan smelt het vermoedelijk. In de fruitige hoek nog wat amarena kers (volgens etiket). In de nasmaak ietsje erg zoet en sterk vanille.

Spijssuggestie Pannenkoeken met stroop en anders poedersuiker (of beiden), maar geen kinderbier (dus niet hun feestje).

La Chouffe komt met nieuwe Chouffe Lite

Chouffe, de Belgische brouwer bekend om zijn karaktervolle bieren, zet de bierwereld op zijn kop met een gloednieuwe creatie: Chouffe Lite.

Verder lezen

Brouwersnös Barrel Aged

Soms krijgt een bezoekje aan een brouwerij een onverwachte wending. Dat was zeker zo toen Bierista een kijkje ging nemen bij Brouwersnös.

Verder lezen

Jos Oostendorp stopt als voorzitter CRAFT

Jos Oostendorp, maakte eerder deze week bekend te stoppen als voorzitter van CRAFT, de brancheorganisatie van onafhankelijke brouwers.

Verder lezen

Evenementenbier, bestaat het nu wel of niet?

Bestaat evenementenbier wel of niet? Die vraag komt regelmatig naar boven op verjaardagsfeestjes en in de kroeg. Maar hoe zit het nu?

Verder lezen