7,6

CRAK Croccante

CRAK Brewery (2)

CRAK Croccante is een Italiaanse Imperial Sweet Stout.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
7,6

Het oordeel van de Bierista's

CRAK Croccante is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,4

Zicht

7,7

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,6

"Het etiket suggereert ijs op een stokje met chocolade met nootjes van buiten en een roze rode kern van binnen. Typisch Italiaans bier zoals alleen zij dat kunnen verzinnen denk je. Wel voor de zoetekauw. De ijsjes benadering is reusachtig."

Ton van der Koppel

19.270

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

7,4 Zicht Zwart met wat rode gloed en ondoorzichtig. Miniem, donkerbruin en fijn schuim. Stabiliteit ontbreekt want het schuim gaat meteen op de vlucht en wat rest is bier zonder.

7,7 Neus Weldadige donkere maar ook aromatische geur. Mout, fruit, nootachtig, zoetheid en zelfs wat vatrijpingsgeur (hout).

7,6 Smaak Fris en zwaar zoet, als bij een ijsje mogelijk is. Het is een Imperial sweet, Stout maar wel dus met om het ijsje op het stokje heen nootjes (hazelnoot) en verder zoetige vanille toon. Niettemin ietsje alcohol scherpte (10%). Gaat dat mee in het ijsje dan smelt het vermoedelijk. In de fruitige hoek nog wat amarena kers (volgens etiket). In de nasmaak ietsje erg zoet en sterk vanille.

Spijssuggestie Pannenkoeken met stroop en anders poedersuiker (of beiden), maar geen kinderbier (dus niet hun feestje).

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen

Bockbier in trek bij Bierista's

Het is het seizoen van Bockbier. Het lijkt er op alsof er meer verschillende bieren op de markt zijn dan ooit. Bierista's proeven en beoordelen.

Verder lezen

Uitgelicht: Pauwel Kwak

Je hebt van die bieren met een eigen verhaal. Pauwel Kwak is er zeker zo één! Niet in de laatste plaats vanwege het bijzondere koetsiersglas.

Verder lezen