5,0

Coolhead Dark Chocolate Cherry Truffle

CoolHead Brew (1)

Coolhead Dark Chocolate Cherry Truffle is een Imperial Pastry Sour van de Finse brouwerij Coolhead Brew. Aroma's als pure chocolade en zoetzure kersen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Gemengde gisting
5,0

Het oordeel van de Bierista's

Coolhead Dark Chocolate Cherry Truffle is beoordeeld met een gemiddelde van 5,0 door onze Bierista's

5,0

Smaak

4,9

Zicht

5,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,0

"Een aardig probeersel met vooral een zeer zurige smaak, die al het andere overheerst. Van de zoete kant van de kersen valt bijna niets meer te merken. Vreemd soort Fins bier. Imperial Pastry Sour genoemd, maar smakelijk en fris gebak wordt het ook niet echt, hoewel er wel elementen van te vinden zijn."

Ton van der Koppel

19.340

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

4,9 Zicht Donkerbruin/zwart met iets rode weerschijn, ondoorzichtig en met koolzuur. Bruin bruisend minimaal schuim, dat direct verdwijnt.

5,0 Neus Zurige, maar ook iets zoetige geur ontstijgt het glas met een toefje chocolade impressie.

5,0 Smaak Vooral zuur van de kersen met een pietsje chocolade ergens. Het bier heet niet voor niets een Imperial Pastry Sour te zijn. Alle gebruikte ingrediënten (sweet & sour kersen en cacao) zitten wel ergens verborgen in de smaak maar zijn niet intens genoeg om van te genieten. De zure kant komt wel erg sterk uit de verf. Tijdens de afdronk zurig en iets plakkerig .

Spijssuggestie Hiervoor geen suggesties.

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen