8,9

Code Oranje

d'Ooijevaer (9)

Sherry Oloroso Cask Caol IIA Whisky Finish Strong Dark Ale.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,9

Het oordeel van de Bierista's

Code Oranje is beoordeeld met een gemiddelde van 8,9 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,8

Zicht

8,8

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,9

"Eigenzinnige Strong Dark Ale met een moeilijk volledig te doorgronden smaakprofiel, maar zeker is: er is veel variëteit, als je maar kunt doorproeven en daar is meer dan een 33 cl. flesje voor nodig. De moeite waard om te proberen en aan een smaakdoorgrondings test te onderwerpen. Ook in de geur zit aan aroma's (als teer en leer) meer dan zich zomaar laat raden. Bijzondere compositie van de diverse stadia tijdens het toegepaste brouwproces inclusief het sherry vat en de whisky finish. De botteldatum ervan is in dit geval: 27-10-'19."

Ton van der Koppel

18.135

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,8 Zicht Zwart (beetje rode weerschijn), ondoorzichtig en met koolzuur. Weinig, medium en beige schuim, dat niet zo stabiel is.

8,8 Neus Enigszins geroosterde (beetje spekachtige) mout en whisky geur. Niet typerend vat gerijpt, al is er wel een vermoeden.

8,9 Smaak Iets romige, beetje houtbelegen smaak. Beetje tumtum ook. Aparte lastig te definiëren smaakbeleving, waarbij je niet zo goed weet welke kant je moet op denken of heen moet volgen. Wat proeven wij terug van de complexe Oloroso sherry? Handje vol noten, wat kruidigheid of iets tabak, maar er zijn vermoedens van meer. En dan is er nog die wat mysterieuze whisky finish (in vat of alleen met whisky scheut?) met een Islay Single Malt Scotch Whisky, die rokerigheid meegeeft. In de afdronk mild en droog.

Spijssuggestie Tournedos.

'Om dit te doen moet je wel een beetje masochistisch zijn'

Gulpener heeft een nieuw brouwhuis. En niet zo maar een! Achter dit meest duurzame brouwhuis van Europa schuilt een visie. Brouwer Steven van den Berg vertelt.

Verder lezen

Met deze bieren geniet je meer van zomerse dagen

Het zonnetje schijnt, het is warm, tropisch en de avonden zijn lang en zwoel. Wat drink je dan? Wij hebben een aantal dorstlessende tips.

Verder lezen

Welke Radlers zijn de lekkerste dorstlessers?

Radlers wie kent ze niet. Bier gemengd met vruchtenlimonade. Fris, zoet en dorstlessend. Welke Radlers zijn nu echt de moeite waard?

Verder lezen

Hertog Jan Grand Prestige wint van La Trappe Quadrupel

We hebben twee kanjers van bieren tegenover elkaar gezet. Bezoekers van Bierista mochten kiezen en spraken zich duidelijk uit.

Verder lezen