8,7

Code Oranje

d'Ooijevaer (11)

Sherry Oloroso Cask Caol IIA Whisky Finish Strong Dark Ale.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,7

Het oordeel van de Bierista's

Code Oranje is beoordeeld met een gemiddelde van 8,7 door onze Bierista's

8,7

Smaak

8,2

Zicht

8,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Waar een kleine brouwerij groot in kan zijn. Heerlijk bier qua geur en smaak. Lekker op temperatuur drinken en genieten. Zoveel geur en smaak. Dat dit allemaal in zo'n klein flesje past!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht zo donkerbruin dat het zwart lijkt. Ondoorzichtig bier en met een licht bruine schuimkraag, die helaas snel inzakt.

8,5 Neus Zoet, flinke geroosterde mout geur, en wat hout.

8,5 Smaak Erg 'rond' en 'vol' mondgevoel, zoet, geroosterde mout zit volop in de smaak ook is een karamel / koffie noot aanwezig. De afdronk heeft een verwarmende alcoholische smaak met eveneens veel verschillende, "warme" smaaknuances. Prima geslaagd bier.

Spijssuggestie biefstuk (medium) met gebakken aardappeltjes

8,9

"Eigenzinnige Strong Dark Ale met een moeilijk volledig te doorgronden smaakprofiel, maar zeker is: er is veel variëteit, als je maar kunt doorproeven en daar is meer dan een 33 cl. flesje voor nodig. De moeite waard om te proberen en aan een smaakdoorgrondings test te onderwerpen. Ook in de geur zit aan aroma's (als teer en leer) meer dan zich zomaar laat raden. Bijzondere compositie van de diverse stadia tijdens het toegepaste brouwproces inclusief het sherry vat en de whisky finish. De botteldatum ervan is in dit geval: 27-10-'19."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,8 Zicht Zwart (beetje rode weerschijn), ondoorzichtig en met koolzuur. Weinig, medium en beige schuim, dat niet zo stabiel is.

8,8 Neus Enigszins geroosterde (beetje spekachtige) mout en whisky geur. Niet typerend vat gerijpt, al is er wel een vermoeden.

8,9 Smaak Iets romige, beetje houtbelegen smaak. Beetje tumtum ook. Aparte lastig te definiëren smaakbeleving, waarbij je niet zo goed weet welke kant je moet op denken of heen moet volgen. Wat proeven wij terug van de complexe Oloroso sherry? Handje vol noten, wat kruidigheid of iets tabak, maar er zijn vermoedens van meer. En dan is er nog die wat mysterieuze whisky finish (in vat of alleen met whisky scheut?) met een Islay Single Malt Scotch Whisky, die rokerigheid meegeeft. In de afdronk mild en droog.

Spijssuggestie Tournedos.

Brouwen voor Stichting TuTu

Niet minder dan 23 brouwerijen hebben zaterdag een bijzonder bier gebrouwen voor het goede doel, namelijk de Stichting TuTu.

Verder lezen

Brouwers Hertog Jan leven zich uit in de Proeftuin

in de Proeftuin van Hertog Jan kun je vier keer per jaar een experimenteel bier ontdekken. Meesterbrouwer Micha vertelt er alles over.

Verder lezen

Maallust De Weldoener is het beste bier van Nederland

Maallust De Weldoener is verkozen tot het Beste Bier van Nederland tijdens de achtste editie van de Dutch Beer Challenge.

Verder lezen

Proef nu: 12 provincies - 12 bieren

De Week van het Nederlandse Bier is van start gegaan. Daarom hebben de biersommeliers van Bierista een uniek bierpack samengesteld.

Verder lezen