6,8

Christmas Ale 2017

Anchor Brewing Company (12)

Christmas Ale 2017 van Anchor Brewing in San Fransisco is een traditiegetrouw gebrouwen winterbier. Het verwarmende bier heeft volle, geroosterde en kruidige smaken. In de neus herken je ook wat chocolade terug! Een echt bier om tijdens de winterdagen rustig van te genieten.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.7%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten

Mijn bieren

6,8

Het oordeel van de Bierista's

Christmas Ale 2017 is beoordeeld met een gemiddelde van 6,8 door onze Bierista's

6,7

Smaak

6,8

Zicht

6,9

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"Leuk Kerst-/Nieuwjaars biertje, maar niet zo dat je ervan achteroverslaat. Het bier nodigt hier overigens ook niet toe uit, want blijkt geen soepele doordrinker. Dit winterbier - nr. 43 uit de serie "Our Special Ale" van Anchor - heeft elk jaar een ander recept, waarbij de intentie hetzelfde blijft: vreugde/vrolijkheid en viering van nieuw leven (the newness of life omschrijven ze het zelf). Hoewel de tht datum van deze editie 2017 op de fles einde 09-2019 is, wellicht toch nog te bewaren. Lijkt potentie te hebben tot verbetering door verdere flesrijping. Anders gewoon de nieuwe editie van het lopende jaar proberen (vanaf november)."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Zwart (rode weerschijn), ondoorzichtig en met koolzuur. Ruim, fijn, beige en vrij stabiel schuim.

6,9 Neus Prettige geur van wat lijkt donker fruit (bosbes, bramen), maar ook frisheid van framboos. Eveneens wat donker mout.

6,7 Smaak Vrij frisse zoetige beleving in de smaak, doorstrengeld met karamel. Je proeft mokka en er is weer dat vermoeden van donker fruit. Het bier is helaas wat dun, met bitter in de verte. Je mist echter een krachtige body. In de nasmaak niet uitgesproken: vermoeden van donker fruit, mokka en licht droog.

Spijssuggestie Daar komt ie dan: Christmas Pudding. Voorts zoete kleine gerechtjes/hapjes als schuimkransjes, maar ook wel bonbons, vrolijk opgemaakte koekjes, van alles met fondant, borstplaat.

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen

Rock City Brewing viert 7e jubileum

Rock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.

Verder lezen

Beer Tasting in de Lichtstad

De Brewpub van Rabauw op het Eindhovense Strijp-S vormt donderdag 13 november vanaf 20:00 uur het toneel voor een Engelstalige Beer Tasting. Het betreft een samenwerking tussen de gastheren en -dames van Rabauw en Hellobier.nl: Rabauw & Friends.

Verder lezen

Stemadvies op basis van biervoorkeur

Ga je straks het stemhokje in, maar ben je er nog niet helemaal uit? Bierista geeft last minute stemadvies op basis van jouw biervoorkeur. Neem dit advies uiteraard met een korreltje hop en begrijp dat we van mening zijn dat er na al die serieuze debatten van de laatste weken ook weleens gelachen mag worden!

Verder lezen