Brouwerij Pilsner Urquell

Pilsner Urquell is een biermerk uit de Tsjechische stad Pilsen. Pilsner Urquell is de internationale naam maar de Tsjechische naam is Plzeňský Prazdroj. Er wordt hier sinds 1842 bier gebrouwen. Pilsner Urquell is de bron van wat wij nu kennen als pils. Direct in 1842 brouwde Joseph Groll dit ondergistende bier dat de wereld zou veroveren.

Tsjechen zijn de uitvinders van pils. En Pilsner Urquell is dus de brouwerij waar het allemaal begon. En daar zijn ze trots op, heel erg trots zelfs. En dat mag ook wel, pils is nogal een succesverhaal. Het is de meest verkochte en meest bekende bierstijl ter wereld en Pilsner Urquell, de naam zegt het al, is de oerbron van alle pilseners.

Onze topbieren

7,8

Pilsner Urquell

Pilsner Urquell

Pilsner Urquell is de moeder aller pilsners. Met dit bier startte de opmars van pils, dat in no-time de wereld zou veroveren.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Urquell Radegast Klasik

Pilsner Urquell

Urquell Radegast Klasik is een Pilsener. Vroeger werd dit lichte bier door Radegast gebrouwen (ABV 3,6%). Na overname door InBev wordt het bij Pilsener Urquell gebrouwen. De frisse, ranke en grassige Pilsener van toen is nu wat vlakker geworden maar schaart zich nog steeds onder de Tsjechische kwaliteit Pilseners.

Lager

Aroma
Zoet
Bitter

6,5

Urquell Radegast Original

Pilsner Urquell

Urquell Radegast Original is een Pilsener. Een soepel en subtiel bier met een alcoholpercentage van 4,5%.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter