Brouwerij Grimbergen

Grimbergen is een Nederlandse brouwerij. In deze brouwerij wordt hun erkende Nederlandse abdijbier gebrouwen. Heilige Nobertus bouwde in 1128 een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen in de Brabantse gemeente Grimbergen.

De abdij kent een roerige geschiedenis en werd in de loop der eeuwen meermalen verwoest. De feniks op het etiket symboliseert de wederopstanding; na elke verwoesting werd het klooster weer herbouwd. De abdij is net als het geheim van het bier dat er werd gebrouwen, bewaard gebleven en wordt nog steeds gekoesterd.

Bieren (7)

Sorteer op
  Score Category Naam
Grimbergen blanche

Grimbergen Blanche

7,9
Grimbergen Blanche, ook wel bekend als de Grimbergen Cuvée Blanche, heeft alles wat je van een witbier mag verwachten: een citrusachtige frisheid en een prima doordrinkbaarheid.
Grimbergen dubbel

Grimbergen Dubbel

7,2
Grimbergen Dubbel heeft een prachtige, dieprode 'Bourgogne-kleur'. De smaak zit vol ronde bitters en een karamelachtige zoetheid.
Grimbergen tripel

Grimbergen Tripel

7,2
Grimbergen Tripel is een amberblond adbijbier met een bitterzoete, pittige, uiterst volronde smaak en een warme afdronk. De typisch pittige Tripel-smaak ontstaat door de blonde kandijsuiker en de mengeling van zachte en bittere hopsoorten.
Grimbergen winterbier

Grimbergen Winterbier

Grimbergen Winter van de Belgische brouwerij Grimbergen is een echt winterbier, het wordt namelijk alleen in de wintermaanden gebrouwen. De kleur van dit abdijbier is tussen bruin en robijnrood te plaatsen. Krachtige toetsen van karamel, kruiden en zeste in de geur. Het bier smaakt zoet en vol, waarbij de smaak van kruiden de hoofdrol speelt.
Gimbergen optimo bruno

Grimbergen Optimo Bruno

Grimbergen Optimo Bruno werd oorspronkelijk gebrouwen als een Paasbier. Dit volronde bovengistende bier kan nu het hele jaar gedegusteerd worden. De smaak is bitterzoet. Dit zware bier is een bier voor kenners.
Grimbergen goud 8

Grimbergen Goud 8

Grimbergen Goud 8 heeft een sterk karakter en een flink alcoholpercentage van 8%. Aromatische hopsoorten geven dit abdijbier een intens hoppige smaak mee. Een bier waar je rustig van kunt genieten.
Grimbergen blond

Grimbergen Blond

Grimbergen Blond is een volmondig bier van hoge gisting. De smaak is fruitig en heeft een mooie balans tussen zoet en bitter.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket