Brouwerij Grimbergen

Grimbergen is een Belgische brouwerij. In deze brouwerij wordt hun erkende Belgische abdijbier gebrouwen. Heilige Nobertus bouwde in 1128 een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen in de Brabantse gemeente Grimbergen.

De abdij kent een roerige geschiedenis en werd in de loop der eeuwen meermalen verwoest. De feniks op het etiket symboliseert de wederopstanding; na elke verwoesting werd het klooster weer herbouwd. De abdij is net als het geheim van het bier dat er werd gebrouwen, bewaard gebleven en wordt nog steeds gekoesterd.

Onze topbieren

7,8

Grimbergen Optimo Bruno

Grimbergen

Grimbergen Optimo Bruno werd oorspronkelijk gebrouwen als een Paasbier. Dit volronde bovengistende bier kan nu het hele jaar gedegusteerd worden. De smaak is bitterzoet. Dit zware bier is een bier voor kenners.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Grimbergen Blanche

Grimbergen

Grimbergen Blanche, ook wel bekend als de Grimbergen Cuvée Blanche, heeft alles wat je van een witbier mag verwachten: een citrusachtige frisheid en een prima doordrinkbaarheid.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Grimbergen Tripel

Grimbergen

Grimbergen Tripel is een amberblond adbijbier met een bitterzoete, pittige, uiterst volronde smaak en een warme afdronk. De typisch pittige Tripel-smaak ontstaat door de blonde kandijsuiker en de mengeling van zachte en bittere hopsoorten.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,5

Grimbergen Dubbel

Grimbergen

Grimbergen Dubbel heeft een prachtige, dieprode 'Bourgogne-kleur'. De smaak zit vol ronde bitters en een karamelachtige zoetheid.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Grimbergen Blond

Grimbergen

Grimbergen Blond is een volmondig bier van hoge gisting. De smaak is fruitig en heeft een mooie balans tussen zoet en bitter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Grimbergen Winterbier

Grimbergen

Grimbergen Winter van de Belgische brouwerij Grimbergen is een echt winterbier, het wordt namelijk alleen in de wintermaanden gebrouwen. De kleur van dit abdijbier is tussen bruin en robijnrood te plaatsen. Krachtige toetsen van karamel, kruiden en zeste in de geur. Het bier smaakt zoet en vol, waarbij de smaak van kruiden de hoofdrol speelt.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Grimbergen Magnum Opus Brut Bier

Grimbergen

Een fris, licht bier, Magnum Opus Brut Beer gebruikt gouden mouten om een ​​prachtige, elegante uitstraling te geven. Delicate tonen van peer, sinaasappel en vanille worden ondersteund door een zachte, soms zoete moutkwaliteit om een ​​heerlijke smaak te produceren.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Grimbergen Ignis Quadrupel

Grimbergen

Grimbergen Ignis Quadrupel is een Quadrupel van 10,0%. is geïnspireerd op de wilskracht van de paters die de abdij na een verwoestende brand opnieuw opbouwden. Net als de abdij is het bier een symbool van ons licht dat na al die jaren nog steeds helder brandt. Ignis betekent vuur in het Latijn.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Westvleteren aan kop in de Bierista Dubbel Top 10

Februari is de maand van de bierstijl Dubbel. De expert-reviews van Bierista hebben geleid tot deze Dubbel Top 10.

Verder lezen