Brouwerij Crans Craft Beer

Crans Craft Beer is een kleine huurbrouwerij uit Almere-Buiten. De brouwer is Jan Ronald Crans, ook wel bekend als De Biermeester. Op zestien-jarige leeftijd dronk Jan Ronald zijn eerste Westmalle, niet lang daarna later dronk hij een Duvel op een terrasje in Antwerpen. Vanaf dat moment was hij verkocht. Speciaalbier werd zijn passie en hij wilde zoveel mogelijk verschillende soorten bieren, uit zoveel mogelijk verschillende landen leren kennen.

Naast zijn werk als leraar in het basis- en voortgezet onderwijs heeft Jan Ronald veel gebrouwen. Dit was altijd hobbymatig, totdat hij in 2009, in Amsterdam, Brouwerij Zeeburg oprichtte (samen met Robert van Lil). Zij brouwden de alom geprezen Zeeburg Tripel en de prijswinnende Zeeburg Dubbelbock (2de prijs Amsterdam Bokbierfestival 2010 en 1e prijs Amsteram Bokbierfestival 2011). Na enkele jaren is de samenwerking beëindigd.

Op maandag 29 februari 2016 werd het eerste brouwsel van zijn eigen Crans Craft Beer gebrouwen bij Brouwerij Martinus in Groningen. Daar zijn al een hoop bieren op gevolgd zoals Crans Fem en Crans Sicco.

Onze topbieren

8,0

Crans Sicco

Crans Craft Beer

Crans Sicco is een Baltic Porter van Crans Craft Beer. Een donker bier met aroma's van gebrande mouten, chocolade en koffie. Ook in de smaak proef je de donkerheid van het bier terug. Dit bier is vernoemd naar de zoon van Luitjen Crans en Hendrikje Sickens geboren rond 1584 in Groningen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

Crans Fem

Crans Craft Beer

Crans Fem van Crans Craft Beer is een blonde Saison. Het verfrissende bier is vernoemd naar Fem Crans. Fem werd geboren op 31 juli 2015, in Almere. Zij is het eerste kleinkind van Jan Ronald Crans, dochter van Peter Crans en Kelly Schuurman. In de smaak van dit bier proef je ook de jonge inval van dit bier, of is dit toch de curacao die door komt?

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25