Brouwerij Crans Craft Beer

Crans Craft Beer is een kleine huurbrouwerij uit Almere-Buiten. De brouwer is Jan Ronald Crans, ook wel bekend als De Biermeester. Op zestien-jarige leeftijd dronk Jan Ronald zijn eerste Westmalle, niet lang daarna later dronk hij een Duvel op een terrasje in Antwerpen. Vanaf dat moment was hij verkocht. Speciaalbier werd zijn passie en hij wilde zoveel mogelijk verschillende soorten bieren, uit zoveel mogelijk verschillende landen leren kennen.

Naast zijn werk als leraar in het basis- en voortgezet onderwijs heeft Jan Ronald veel gebrouwen. Dit was altijd hobbymatig, totdat hij in 2009, in Amsterdam, Brouwerij Zeeburg oprichtte (samen met Robert van Lil). Zij brouwden de alom geprezen Zeeburg Tripel en de prijswinnende Zeeburg Dubbelbock (2de prijs Amsterdam Bokbierfestival 2010 en 1e prijs Amsteram Bokbierfestival 2011). Na enkele jaren is de samenwerking beƫindigd.

Op maandag 29 februari 2016 werd het eerste brouwsel van zijn eigen Crans Craft Beer gebrouwen bij Brouwerij Martinus in Groningen. Daar zijn al een hoop bieren op gevolgd zoals Crans Fem en Crans Sicco.

Bieren (3)

Sorteer op
  Score Category Naam

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket