Brouwerij Scheveningen

Brouwerij Scheveningen is in 1996 begonnen met het brouwen van bier in het toenmalige Brouwcafé van medeoprichter Tony Lutz aan de haven van Scheveningen. Tegenwoordig is dit Brouwcafé De Hofnar. De in het cafe gebrouwen bieren werden ook uitsluitend hier geschonken. Na de komst van een nieuwe brouwer werden de smaken steeds volwassener en de vraag steeds groter.

Het Brouwcafé werd verkocht en sinds begin 2015 is Brouwerij Scheveningen volop in bedrijf op de nieuwe locatie. Hier worden traditionele bieren met een eigen karakter gebrouwen. De brouwers geloven in plaats van bijzonder bier vooral in lekker bier. Recht uit het hart, recht door zee!

Onze topbieren

8,3

Scheveningen Cuvee Sch-19

Brouwerij Scheveningen

Scheveningen Cuvee Sch-19 is een stevige Quadrupel van 10,0%. Een vol bier met een donkere roggesmaak.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Scheveningen Zuidwester

Brouwerij Scheveningen

Zuidwester is een goudblond bier gebaseerd op de traditionele Tsjechische Pilsener uit 1842. Een ondergistend bier, met nagisting op fles, waar Schevenings duinwater in gebruikt wordt. Een moutige volle smaak en een mooie hopbitters in de afdronk. Zuidwester is een mooi fris en doordrinkbaar bier.

Lager

Aroma
Zoet
Bitter

Scheveninger Herfstbock

Brouwerij Scheveningen

Scheveninger Herfstbock van Brouwerij Scheveningen is een Bockbier. Deze dieprode Bock is gebaseerd op de traditionele Nederlandse herfstbock. Een klassieke ondergistend bier met een volle moutige smaak en een zachte afdronk. In 2014 is dit bier uitgeroepen tot een van de twee beste bockbieren van Nederland. Dit bier is ongefilterd en gebrouwen met hergisting op fles.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Scheveninger Tripel

Brouwerij Scheveningen

Scheveninger Tripel van Brouwerij Scheveningen is een Tripel naar Belgisch voorbeeld. De Belgische gist geeft een mooie kruidige smaak en door de extra dry-hopping met Amarillo hop heeft deze Tripel een vol aroma van tropisch fruit. Een heerlijk genietbier gebrouwen met Schevenings duinwater. Dit bier is ongefilterd en dus troebel in zicht. Schenk dit bier voorzichtig in, door de hergisting op fles kun je een mooi gistdepot mee of apart schenken.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Scheveningen Bomschuit IPA

Brouwerij Scheveningen

Bomschuit van Brouwerij Scheveningen is een India Pale Ale. Deze IPA is gebrouwen met Schevenings duinwater. Dit bier is ongefilterd en dus troebel in zicht. Schenk dit bier voorzichtig in, door de hergisting op fles kun je een mooi gistdepot mee of apart schenken.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25