Brouwerij draok

Brouwerij D'n Draok

Brouwerij D'n Droak is een bierbrouwerij in het Brabantse 's-Hertogenbosch. De brouwmeester brouwt al sinds 2012 bier op zijn eigen vuurtje, maar in 2014 richtte hij zijn eigen brouwerij op. D'n Droak was toen de derde officiele Bossche brouwerij met eigen brouwketels. En met succes, de vraag werd al snel weer groter dan het aanbod. Er kwamen meer cafe’s, restaurants, slijterijen en speciaalzaken bij die de Draokjes graag in het assortiment wilden hebben.

Inmiddels worden de vaste Droak bieren door de brouwmeester van zelf gebrouwen bij bevriende grotere brouwers in de buurt omdat zij meer capaciteit in huis hebben. In de eigen brouwketels worden nieuwe bieren ontwikkeld en zowel prototypes als limited editions gemaakt.

Om toch meer grip te krijgen op de planning en beschikbaarheid van brouwcapaciteit is er een nieuwe brouwerij opgezet op nog geen kwartiertje fietsen van de hoofdlocatie in ‘s-Hertogenbosch. Deze brouwerij is opgezet als een studio, de deur is open en gasten en bezoekers zijn meer dan welkom. De naam is dan ook heel toepasselijk de Brouwstudio.

Onze topbieren