Bierbrouwerij Schoemrakker

Op Terschelling bevindt zich de Friese bierbrouwerij Schoemrakker, opgericht in 2014. Een belangrijke grondstof is het water. Het brouwwater is afkomstig uit het waterwingebied in de Terschellinger duinen. Dit drinkwater wordt op 2 plaatsen gewonnen en bestaat uit een zoetwaterbel van ca. 100 meter dik, drijvend op het diepere zoute grondwater. Regenwater wordt door de duinen gefilterd, en het water in de bel is zo schoon, dat er nog nauwelijks extra zuivering nodig is. Bieren van Schoemrakker zijn: Brandaan, speciaalbier, tripel Halmblond, 5.0%, speciaalbier, blond; Tjuster, bok en Schoemrakker Witte Wiif, witbier 5%

Onze topbieren

6,8

Schoemrakker Brandaan

Bierbrouwerij Schoemrakker

Schoemrakker Brandaan is een Blond bier. Een koperkleurig bier van hoge gisting met een volle moutsmaak. Het bier heeft een licht bittere afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,4

Schoemrakkers Halmblond

Bierbrouwerij Schoemrakker

Dit Schoemrakker bier van de Terschellinger Bierbrouwerij wordt gebrouwen met uitsluitend de beste ingrediënten en ons mooie gezuiverde Terschellinger duinwater. Deze goudgele rakker van hoge gisting is een heerlijke soepele doordrinker met verfijnde hopsmaak en een stevige schuimkraag. Met iedere slok waan je jezelf in de duinen van het prachtige Schylge!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,3

Schoemrakker Tjuster

Bierbrouwerij Schoemrakker

Schoemrakker Tjuster is een Dubbel. Het bier wordt uitsluitend gebrouwen met de beste ingrediënten gezuiverd Terschellinger duinwater.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter