Brouwerij Brasserie Abbaye D'Aulne

In Abbaye d'Aulne wordt sinds 1954 gebrouwen. Oorspronkelijk werden de bieren gebrouwen in de Brasserie de Dinant. (Volgens sommige bronnen begon het brouwen reeds in 1904, doch dit kan niet worden bevestigd.) De biernaam werd dan soms afgekort tot ADA.

De brouwerij in het klooster werd gelosten maar Brasserie de l’Abbaye d’Aulne hervatte haar brouwactiviteit in 1950. De abdij volgt tot op heden om haar Belgische bierspecialiteiten te produceren de traditionele brouwkunst van haar stichters, de cisterciënzer monnikken van de abdij van Aulne.

Onze topbieren

7,5

Abbaye D'aulne Brune

Brasserie Abbaye D'Aulne

Abbaye D'aulne Brune is een Belgische stijl Dubbel. Dit bruine abdijbier met nagisting op fles bevat uitgesproken kruidige karamelaroma’s en een aangename, zachtbittere smaak.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Abbaye D'aulne Ambree

Brasserie Abbaye D'Aulne

Abbaye D'aulne Ambree is een amberkleurig abdijbier met nagisting op de fles. Dit traditionele Belgische lentebier is de perfecte combinatie van hoppig aroma's en alcoholische tonen van de Blonde 6° en de kruidige, zoete smaak van het bier Brune 6°.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Cherie a la Framboise

Brasserie Abbaye D'Aulne

Ché­rie à la Fram­boi­se is het frambozenbier van de Belgische brouwerij Abbaye D'Aulne. Chérie is een ongefilterd zoet Witbier verrijkt met sap en aroma van de framboos met slechts 3,5% alcohol. Serveer het bier bijvoorbeeld ook eens in een wijnglas met een beetje Vodka en ijsblokjes!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25