8,4

Brewski Chocolate Chipotle Cloud

Brewski Sweden (13)

Brewski Chocolate Chipotle Cloud is een Imperial Stout. Bier met tonen van chocola, chili en geroosterde toetsen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,4

Het oordeel van de Bierista's

Brewski Chocolate Chipotle Cloud is beoordeeld met een gemiddelde van 8,4 door onze Bierista's

8,4

Smaak

8,3

Zicht

8,3

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,4

"Baldadig schuim, dat direct uit het blikje vliegt en terwijl jij even wat naast het glas ging opruimt is het al verdwenen. Voor de rest een pittig hete rode peper Imperial Stout. Grappig etiket rond het slanke blikje, waar voorop niets over het bier zelf staat maar alleen een explosieve illustratie voor deze Chocolate Chipotle Cloud uit Zweden. Je moet wel pittig gebekt zijn om deze vuurproef te ondergaan."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

8,3 Zicht Zwart en ondoorzichtig. Opstandig schuim dat vrij fijn en bruin is, maar ook direct weg.

8,3 Neus Donker moutig en al vermoeden van hete peper.

8,4 Smaak Direct zeer pittig peperige smaak (brandend in de keel) , die iets uitstijgt boven de mokka kant van het verhaal en deze enigszins overvleugeld. Er is wat zoet, wat karamel en ook iets plakkerigheid. Moutigheid ook. Tijdens de afdronk rustig, drogig en iets plakkerig.

Spijssuggestie Chinese rundvlees schotels (met groenten mix) en daar wellicht nog - naast eventueel wat soja - een sambal brandal of badjak bij en schijfjes verfrissende komkommer (die je ook in de sambal kunt dopen). Omelet of gebakken ei misschien nog over de witte of bruine nasi. Dikke of dunne bami kan ook.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen