7,4

Brewski Bored Panda

Brewski Sweden (4)

Brewski Bored Panda is een Barley Wine. Een moutig bier met tonen van chocolade, karamel en vanille.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
7,4

Het oordeel van de Bierista's

Brewski Bored Panda is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,3

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Geen Barley Wine genoemd bier om alleen maar te drinken; er moet iets te smikkelen bij in de (zeer) zoetige dessert of (bittere) chocolade sector. Kan daardoor ontaarden in een (gedeeltelijk) zoet festijn van drank en spijs. Kan anderszins nog goed zo'n vier tot vijf jaar bewaard worden in het blikje van 330 ml. voor ontwikkeling van een diepgaander presentatie, zodat de verveling er wat uitgaat bij die Panda."

Ton van der Koppel

19.340

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,3 Zicht Bijna zwart met rode weerschijn, vrijwel ondoorzichtig en vol koolzuur. Gering beige schuim, dat direct weg bruist.

7,4 Neus Meteen chocolade en sterke vanille geur, zoals beloofd in de naamgeving.

7,4 Smaak Romig, wederom met vanille en chocolade doortrokken maar nu in de smaak. Die blijft overigens wat rechtlijnig door die nadruk op choco en vooral vanille en beperkt zich daarmee, ook in de zin van blijvend solo opdrinken. Daarnaast is er iets scherpte in de keel van nader te beschouwen oorsprong. Vanille toon blijft het langst hangen in de nasmaak die verder drogig is.

Spijssuggestie Dit is een uitgelezen bier om te nuttigen bij producten met een chocolade en/of vanille toon. Custard vla met besuikerde koekkruimels erdoor. Ook bij desserts als vanille of mokka ijs met chocolade advocaat of tussendoortjes (met noten) inzetbaar. Eigenlijk valt hier veel te experimenteren ook met sterke(re) drank erbij als likeuren.

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen