7,4

Brewski Bored Panda

Brewski Sweden (4)

Brewski Bored Panda is een Barley Wine. Een moutig bier met tonen van chocolade, karamel en vanille.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
7,4

Het oordeel van de Bierista's

Brewski Bored Panda is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,3

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Geen Barley Wine genoemd bier om alleen maar te drinken; er moet iets te smikkelen bij in de (zeer) zoetige dessert of (bittere) chocolade sector. Kan daardoor ontaarden in een (gedeeltelijk) zoet festijn van drank en spijs. Kan anderszins nog goed zo'n vier tot vijf jaar bewaard worden in het blikje van 330 ml. voor ontwikkeling van een diepgaander presentatie, zodat de verveling er wat uitgaat bij die Panda."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,3 Zicht Bijna zwart met rode weerschijn, vrijwel ondoorzichtig en vol koolzuur. Gering beige schuim, dat direct weg bruist.

7,4 Neus Meteen chocolade en sterke vanille geur, zoals beloofd in de naamgeving.

7,4 Smaak Romig, wederom met vanille en chocolade doortrokken maar nu in de smaak. Die blijft overigens wat rechtlijnig door die nadruk op choco en vooral vanille en beperkt zich daarmee, ook in de zin van blijvend solo opdrinken. Daarnaast is er iets scherpte in de keel van nader te beschouwen oorsprong. Vanille toon blijft het langst hangen in de nasmaak die verder drogig is.

Spijssuggestie Dit is een uitgelezen bier om te nuttigen bij producten met een chocolade en/of vanille toon. Custard vla met besuikerde koekkruimels erdoor. Ook bij desserts als vanille of mokka ijs met chocolade advocaat of tussendoortjes (met noten) inzetbaar. Eigenlijk valt hier veel te experimenteren ook met sterke(re) drank erbij als likeuren.

‘Glas voor glas’ voor getroffen ondernemers

Bavaria start vandaag - donderdag - een inzamelingsactie om ondernemers die getroffen zijn door de rellen in Eindhoven een hart onder de riem te steken.

Verder lezen

Nieuw: Duvel 6,66%

Duvel viert het 150-jarig bestaan met een nieuw bier: Duvel 6,66%, een zachte, zeer doordrinkbare Belgische Blond.

Verder lezen

Wat komt er uit het ei bij het Uiltje?

Uiltje Brewing Company komt met iets nieuws. Het gaat om een nieuw bier, maar veel meer dan dat laten ze niet los bij de brouwerij.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge op 22 april

De zevende Dutch Beer Challenge vindt plaats op donderdag 22 april in Rotterdam. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei.

Verder lezen