7,3

Bierverbond Rauchbier

Brouwerij Bierverbond (10)

Mout is de belangrijkste grondstof voor bier. Het drogen van mout gebeurde vroeger boven open vuur waardoor al het bier destijds een rooksmaak had. Met de uitvinding van indirect drogen in de 19e eeuw veranderde dat en verdween de rook geleidelijk uit het bier. Behalve in Bamberg want daar was men verknocht aan het rokerige gerstenat. Een Rauchbier is amberkleurig en heeft naast veel rook ook wat fruitigheid en een lichte hopbitterheid. Een volle rooksmaak die je met elke slok meer gaat waarderen.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,3

Het oordeel van de Bierista's

Bierverbond Rauchbier is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,0

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,3

"Verrassend mooi rookbier, waarbij de rooksmaak niet overheerst"

Marcus Bot

20.435

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Amberkleurig bier met een medium schuimkraag

7,0 Neus Aroma met tonen van gerookte spek

7,3 Smaak Rokerige smaak, maar niet te zwaar, tonen van gerookte spek

Spijssuggestie Lekker met een stukje gerookt vlees

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen