Win je eigen huiskamer aan de finish van de Amstel Gold Race

15 april 2021

Voor het eerst in de geschiedenis van de Amstel Gold Race wordt de koers zondag op een gesloten parcours en zonder publiek verreden. Het zal even wennen zijn. Waar normaal door heel Limburg honderdduizenden fans de renners naar de overwinning schreeuwen, is het dit jaar stil en zal de legendarische Cauberg maar liefst 19 keer beklommen worden zonder een rijendikke mensenmassa.

Een bijzondere race wordt het dus zeker. Met 21 beklimmingen bij dames en 38 bij de heren wordt het naast een loodzware koers voor de renners, ook voor twee supporters een onvergetelijke belevenis. De organisatie heeft namelijk besloten om twee fans de unieke kans te geven om bij de 7e Amstel Gold Race Ladies Edition en 55e Amstel Gold Race aanwezig te zijn. En hoe! In een speciaal gebouwde huiskamer bij de finish waar de renners maar liefst 20 keer live voorbijkomen, kunnen zij de hele dag als enige supporters genieten van de vrouwen- en herenkoers. 

Huiskamer

Thom Ligthart, organisatie Amstel Gold Race: "Er gaat natuurlijk niets boven een wielerfeest waarbij honderdduizenden fans langs het parcours staan om de renners aan te moedigen. Helaas moeten we het een jaartje zonder publiek doen. Maar we zijn ontzettend blij dat de Amstel Gold Race dit jaar wel door kan gaan, met veel aandacht voor de veiligheid van alle aanwezigen, een geweldig deelnemersveld en een wel heel bijzonder parcours. Daarom bieden we de twee grootste Amstel Gold Race fans de ultieme kans om als enige toeschouwers toch aanwezig te zijn. Er staat namelijk één huiskamer aan het parcours waar de renners liefst 20 keer live voorbijkomen. En dat niet alleen, je ziet ook als eerste met eigen ogen wie de winnaars worden van beiden races, de ‘Amstel huiskamer’ staat namelijk pal aan de finish. Ook is er een televisie aanwezig zodat de twee fans niets van de race hoeven te missen. Om kans te maken op deze huiskamer, kun je een mooie herinnering aan de Amstel Gold Race, een leuke foto of een ander creatief idee via onze Amstel Gold Race social media kanalen insturen."

Amstel Gold Race

Leo van Vliet, Koersdirecteur Amstel Gold Race: "Als iemand mij een paar jaar geleden had verteld dat mijn 25e editie als koersdirecteur zonder publiek verreden moest worden, dan had ik die echt voor gek verklaard. De Amstel Gold Race zonder publiek? Dat is ondenkbaar. En toch gaat het zondag zo gebeuren. Hoe bizar het ook is en hoe graag ik het natuurlijk anders had gezien, we gaan zondag 'gewoon' rijden. En daar ben ik ontzettend trots op, want we hebben daar met z'n allen keihard aan gewerkt het afgelopen jaar. Het doorzettingsvermogen van de organisatie en de goede samenwerking met de gemeenten en partners hebben er toe geleid dat we dit weekend met een geweldig deelnemersveld bij zowel de heren als dames een spannende koers kunnen beleven waar iedereen thuis van mee kan genieten. Dat we het voor twee fans toch nog mogelijk kunnen maken om hierbij aanwezig te zijn is natuurlijk uniek. En uniek moet het ook blijven, want volgend jaar hoop ik toch echt weer die honderdduizenden mensen met een grote glimlach langs te kant te zien staan!" 

Doe mee

Laat deze unieke kans niet liggen en vertel op Facebook of Instagram waarom die huiskamer van jou moet zijn en met wie jij de Amstel Gold Race van dichtbij mee wilt maken. De winnaars worden vrijdag bekendgemaakt.

Thuis voor de buis

De organisatie benadrukt nogmaals om de race vanuit huis te bekijken en niet naar Limburg af te reizen. De Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition worden dit jaar extra lang uitgezonden op NOS.nl en NPO1, zodat iedereen vanuit de huiskamer Nederlands enige klassieker volledig kan volgen.