De Week van het Nederlandse Bier: Een viering van onze unieke biercultuur

De 10e Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur en belooft een waar spektakel te worden voor bierliefhebbers in heel Nederland. Van 11 tot en met 14 mei kunnen bezoekers genieten van meer dan 60 activiteiten, waaronder bierproeverijen, masterclasses, open dagen, rondleidingen, bierbingo en fietsbockentochten. Het evenement wordt op 11 mei geopend met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag.

Nederland staat bekend om zijn rijke biercultuur, met meer dan 900 brouwerijen die honderden verschillende bieren brouwen. Van speciaal bieren zoals Dubbel, Tripel, IPA of Stout tot Pilsener, Blond bier, Weizen en vele alcoholvrije en -arme varianten. Nederland is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend bierland en de op één na grootste exporteur van bier ter wereld.

Organisatie en betrokkenheid

De Week van het Nederlandse Bier wordt georganiseerd door Nederlandse Brouwers en CRAFT. Jos Oostendorp, CRAFT-voorzitter, benadrukt de unieke Nederlandse biercultuur en het belang van het evenement om daar met elkaar bij stil te staan en trots te zijn op dit prachtige ambacht.

Fred Teeven, voorzitter van Nederlandse Brouwers, vult aan dat de Week ook een goed moment is om te laten zien dat brouwers hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid, strenge regels rondom alcoholreclame en het stimuleren van alcoholvrij bier.

Officiële opening met het Nederlands Bierproeffestival

Het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag is het startpunt van de Week van het Nederlandse Bier. Tijdens dit driedaagse festival zijn er meer dan 40 brouwerijen aanwezig en kunnen bezoekers bijna 300 bieren proeven. Op de officiële openingsdag wordt ook Het Beste Bier van Nederland bekend gemaakt.

De 10e Week van het Nederlandse Bier is een perfecte gelegenheid om te genieten van de diversiteit en kwaliteit van onze unieke biercultuur. Dus, pak je agenda en maak plannen om samen met vrienden en familie deel te nemen aan dit bijzondere evenement!