Wat komt er uit het ei bij het Uiltje?

26 januari 2021
Uiltje Brewing Company komt met een nieuw bier. Dat op zich is geen nieuws, want vrijwel wekelijks komt de brouwerij met een nieuwe  special. Het Uiltje-ei dat nu op uitkomen staat, belooft iets bijzonders.

Bierista kreeg een beeldmerk toegestuurd, dat de nodige vragen oproept. Zie de afbeelding bij dit artikel. Het is beeldmerk dat we kennen van Uiltje Brewing Company, maar met een duidelijke afwijking in het midden. "Haha, dat is geen afwijking. Dat is het silhouet van ons nieuwe familielid. Daarover gaan we binnenkort meer vertellen. Ja, het gaat om een nieuw bier. Veel meer dan dat zeg ik er nu niet over", aldus Bart van Kleef van Uiltje Brewing Company.

Pilsener

Het grote speculeren kan dus beginnen. Het heeft er alle schijn van dat de brouwerij een nieuw bier aan het vaste assortiment wil toevoegen. Dat zou een Pilsener kunnen zijn, alhoewel de brouwerij die natuurlijk met Uiltje Lagaer in het assortiment heeft. Een alcoholvrij bier ontbreekt nog in het assortiment. Dat zou een verrijking kunnen zijn. De vraag is of de brouwers van het Uiltje zich hieraan überhaupt wagen. Wellicht gaat het om een collab met een bekende brouwerij, zoals Brewdog of Stone, die met als Het Uiltje ook houden van een duidelijk hopkarakter. Als het Stone is, dan laat de naam van het bier zich makkelijk raden ...

Release

"Je gist nog maar even door", aldus Van Kleef. "Nog even geduld en je weet het. Op 1 februari zullen we het nieuwe bier bekend gaan maken.”