Voorjaarsnummer Bier! Magazine deze week op de deurmat

24 maart 2020
Eind deze week ligt de 46e editie van Bier! magazine op de mat vallen bij de trouwe abonnees. De week daarna ligt het magazine ook weer op de vertrouwde plekken in de betere boekwinkels en kiosken in Nederland en België in de losse verkoop. Het 100 pagina’s tellende glossy magazine voor de echte bierliefhebber verschijnt twee weken later, onder andere als gevolg van ontwikkelingen rond de corona-crisis.

Inhoudelijk is het weer een overheerlijk nummer geworden met schitterende reportages over de Belgische brouwerij Siphon Brewing in Damme (onder Brugge) en de Nederlandse Brouwerij Frontaal in Breda. Verder een interessante bierreis-reportage over het Deense Kopenhagen, niet alleen de stad van Carlsberg en Tuborg, maar zeker ook van mooi craftbier brouwerijen en taprooms. In de rubriek Voorgeproefd komen negen chocoladebieren voorbij, geproefd en beoordeeld door een vakkundig panel. Voor de liefhebbers van zure bieren is auteur Raymond van der Laan op zoek gegaan naar de oorsprong van de Gose.

Ook is er een interview te lezen met de mannen van Brouwerij Huttenkloas over de tv-documentaire die over hen is gemaakt (deze docu wordt 13 april uitgezonden bij KRO-NCRV). Je kunt een abonnement nemen op Bier! magazine, maar je kunt ook het nummer los kopen in de winkel of webshop.