Vijf sterren voor de Bierista Bieropleiding

5 juli 2020
'Een must voor elke bierliefhebber', zo omschrijft Kees Kouwenberg de Bierista Bieropleiding. Net als velen met hem heeft hij de Bierista Bieropleiding bekroond met de maximale vijf sterren. Daar worden we vrolijk van bij Bierista en dat motiveert ons om de opleiding elke dag nóg beter te maken.

Steeds meer mensen bestellen de e-learning van Bierista. "De community groeit als kool. Al die duizenden Bierista's zijn zelf enthousiast en motiveren mensen in hun vrienden- en kennissenkring ook de opleiding te gaan doen. Dan wordt de olievlek snel groter en kunnen we nog meer leuke events en aanbiedingen regelen voor onze Bierista's", aldus Maurice Buijs, mede-eigenaar van Bierista.

Vijf sterren

Gert Jan Hoolwerf heeft nog niet zo lang zijn Bierista Bierdiploma. Hij is razend enthousiast geeft ook vijf sterren. "Interessante cursus waar ik mijn bierkennis op een leuke en begrijpelijke manier heb kunnen opwaarderen." Horecaman Keith Nooijen prijst de opleiding aan bij al zijn collega's. "Een must have als eigenaar van een café". Amateur-brouwer Jos Gijsbers heeft veel geleerd over bier, maar is vooral blij met de extra kennis die hij heeft opgedaan over bier brouwen. Ook deze Bierista waardeert de opleiding met de maximale hoeveelheid sterren.

Voor de liefhebber

De Bierista's hebben zeer verschillende achtergronden. "Het gros zijn bierliefhebbers. Mannen en vrouwen die genieten van een goed glas bier en graag wat meer willen weten over deze drank. Daarnaast staan er heel veel Bierista's achter de bar. Als je werkzaam bent in de horeca is de Bierista Bieropleiding echt een aanrader. Met de extra kennis zorg je voor een grotere tevredenheid bij de gast en met je kennis genereer je meer omzet", aldus Maurice Buijs, die onderzoek heeft gedaan naar de achtergronden van de cursisten. "Grappig om te zien dat ICT'ers en mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg oververtegenwoordigd zijn. Naast natuurlijk de mensen die werkzaam zijn in de horeca."

Onderwijs

Inmiddels is de Bierista Bieropleiding een officieel erkende opleiding voor het middelbaar beroepsonderwijs. "We hebben er alles aan gedaan om een kwalitatief goede inhoud te koppelen aan aantrekkelijk en toegankelijk lesmateriaal, inclusief een uitgebreide heldere handleiding voor docenten. Een onafhankelijke commissie heeft alles beoordeeld met een positief resultaat. De opleiding is vorig jaar geïntroduceerd op een aantal ROC's. Toonaangevende ROC's in de grote steden gaan komende schooljaar de opleiding gebruiken met het speciale lesmateriaal dat Bierista heeft ontwikkeld met een van de Uitgeversgroep."

Met plezier

"Van leren krijg ik altijd puistjes. Van de Bierista Bieropleiding kreeg ik een glimlach, omdat de lesstof toegankelijk en aantrekkelijk is". Dit is misschien wel een van de mooiste complimenten, vindt Maurice Buijs. "Bier is fun. Wij bewijzen dat serieuze kennis vergaren over bier ook leuk kan zijn. We hopen de komende jaren veel meer mensen nog enthousiaster te maken over bier met het Bierista Bierdiploma. En niet alleen in ons land. De Bierista Bieropleiding is niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. De voorbereidingen voor dat avontuur zijn imiddels gestart!

Nieuwsgierig of Bierista ook iets voor jou is?