Verantwoord triootje bij De Leckere

7 januari 2021

Bij De Leckere lijden ze geen dorst tijdens Dry January. Ze hebben drie bieren met een spatje alcohol. Zo weinig, daar merk je niks van. Het trio bestaat uit een Weizen, een Pilsener en een IPA. Ze staan deze maand in de spotlights in de webshop van de Utrechtse brouwerij.

De brouwers hebben De Leckere Weizen 0.2 een nieuw recept gegeven. Hierdoor is-ie nog voller van smaak en heeft dit bier die kenmerkende romige afdronk. Dit is een typische Weizen, verfrissend, boordevol smaak maar mooi zonder alcohol.

De Leckere Pilsener 0.5

Een goede balans tussen mout en hop. Dat is wat Brouwerij De Leckere zelf zegt over De Leckere Pilsener 0.5. Amper een half procentje alcohol dus. In Duitsland en België noemen ze dit alcoholvrij. In Nederland behoor je dit bier alcoholarm te noemen. De Pilsener is verfrissend, heeft die typische pilssmaak en misstaat niet tijdens de lunch.

De Leckere IPA 0.5

Zit er in de Pilsener niet genoeg hop naar jouw smaak? Dan is De Leckere IPA 0.5 iets voor jou. Een bier gebrouwen met meerdere biologische hopvarianten. Steek je neus in het glas en je waant je in de tropen. Geuren van maracuja en mango doen je het water in de mond lopen. Een heerlijk fruitig alcoholarm drankje met een bittere bite in de finish.