Man man mango, eerste podcastbier van Nederland

29 november 2019

VandeStreek bier en Man Man Man, de Podcast slaan de handen ineen en brengen de Man Man Mango uit. In de prijswinnende podcast zoeken de vrienden Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren uit wat mannelijkheid is en of zij zelf een beetje mannelijk zijn. Na het horen van de podcast, dacht de Utrechtse brouwer ze wel te kunnen helpen met het vinden van die mannelijkheid. Dus belde vandeStreek op met de vraag “willen jullie eens een bier met ons brouwen?”.

“Bas, Chris en Domien wilden de luisteraars van de podcast betrekken bij het maken van het bier. Dus hebben wij gezegd; laat hen maar bepalen welk ingrediënt niet mag ontbreken in het bier, naast water, hop mout en gist natuurlijk”, vertelt brouwer Ronald van de Streek. Na honderden reacties, van lavendel tot vockingworst en van spaghetti tot pindakaas, kwam mango als winnaar uit de bus.

Echt heel lekker

De makers van de podcast hebben het bier inmiddels geproefd en zijn enthousiast. Domien dronk het eerste glas Man Man Mango in het Proeflokaal van vandeStreek en vindt “het oprecht een van de lekkerste bieren die ik ooit heb gedronken”. Zelfs Bas, die niet van mango houdt, vindt het bier “echt heel lekker. En het past ook goed bij sushi!”.  

Man Man Mango is een klassieke Blond, naar de Belgische stijl maar met een eigenwijze mangotwist. Al bij het opentrekken van het eerste flesje komt de geur van mango je tegemoet. Een fris en dorstlessend bier van 6,6%. Laat je niet misleiden door de naam; het bier is net als de podcast leuk voor mannen én vrouwen.

Man Man Mango is in gelimiteerde oplage gebrouwen en exclusief verkrijgbaar via Beerwulf.com.