Trappistenbrouwerij De Kievit viert tiende verjaardag

7 december 2023

Trappistenbrouwerij De Kievit, bekend van Zundert Trappist, heeft gisteren een mijlpaal gevierd: haar tiende verjaardag. Sinds de introductie van Zundert 8 Tripel Trappist, een bier dat inmiddels een iconische status heeft verworven in de Nederlandse en internationale bierwereld, heeft de brouwerij een indrukwekkende groei doorgemaakt.

De vraag naar meer variëteit leidde tot de lancering van Zundert 10 Quadrupel Trappist, een bier dat voldoet aan de hoge verwachtingen van de markt. Dit jubileumjaar markeert de komst van een derde bier, een unieke refterbier met 4% alcohol, een creatie op verzoek van abt Guido Van Belle. Dit bier is deze maand exclusief verkrijgbaar in Zundert en bij aangesloten cafés van de Alliantie van Biertapperijen.

De impact van de brouwerij reikt verder dan alleen het economische aspect. Abt Van Belle benadrukte hoe de brouwerij bijdraagt aan de gemeenschap van Zundert, door nieuwe initiatieven te stimuleren en bestaande relaties te versterken. Burgemeester Joyce Vermue erkende ook de rol van Zundert Trappist als een van de vier toeristische pijlers van de stad.

In het teken van het jubileum presenteert de brouwerij Zundert 10 Quadrupel Trappist in een speciale 75 cl fles. Het ontwerp, met een afbeelding van de gagelplant, weerspiegelt de diepe verbondenheid met de lokale natuur. De gagelplant geeft de bieren van De Kievit hun kenmerkende kruidigheid.

Trappistenbrouwerij De Kievit onderscheidt zich als een van de tien trappistenabdijen wereldwijd die bier brouwen. Hun bieren dragen het prestigieuze 'Authentic Trappist Product' logo, een bewijs van authenticiteit en kwaliteit.

Met een decennium achter de rug en een veelbelovende toekomst voor de boeg, blijft Trappistenbrouwerij De Kievit een symbool van vakmanschap en traditie in de wereld van het speciaalbier.