De Tedx Talk van RSFB-topman Peer Swinkels

13 november 2019
Peer Swinkels. Sinds hij eerder dit jaar het roer overnam van Jan-Renier Swinkels is de energieke CEO van Royal Swinkels Family Brewers niet meer uit de spotlights geweest. Het is een enerverend jaar voor hem en zijn bedrijf, dat het 300-jarig jubileum viert. In de schijnwerpers is de Brabander in zijn element, bewijst ook deze Tedx Talk. Of je nou van Bavaria houdt of niet, het is inspirerend deze ras-ondernemer met zoveel passie over zijn bedrijf te horen praten.

Het gaat in deze Ted Talk niet over hoe lekker het bier is, welke hopsoorten er gebruikt worden bij de dryhopping. Wel gaat het over de geschiedenis van het bedrijf, familie en hoe je generatie na generatie kunt groeien. Mooie uitspraken passeren de revue. Een voorbeeld is dat Peer Swinkels over zichzelf zegt dat hij geen man is van compromissen. "Op het midden van de weg heb je de grootste kans aangereden te worden." In deze video vind je meer van dit soort ondernemerslessen.

Ondernemerschap

Peer Swinkels laat met deze keynote speech in Veghel zien dat er meer in een flesje Bavaria zit dan alleen maar bier. Hij pakt het podium om zijn bedrijf en zijn medewerkers in de spotlights te zetten. Inspirerend en een mooie les in ondernemerschap. "You cannot win, if you don't dare to loose", zo zegt Swinkels over het veroveren van de Russische biermarkt. De eerste stappen in die richting werden gezet toen de Berlijnse Muur viel. Dit en nog veel meer zie je onderstaande video. In dit artikel dus een keer aandacht voor de andere kant van de zo enerverende bierwereld.


RSFB-voorman Peer Swinkels tijdens zijn Tedx Talk in Veghel.