't Roesje komt na een Blond net met een Tripel

15 mei 2022
Brouwerij 't Roesje is een jonge brouwerij uit Drunen. Twee vrienden - Dennis van den Beukel en Thijs Dingemans - zetten na wat thuisbrouwen vorig jaar de eerste schreden op het commerciële pad. Zeggen dat je een eigen brouwerij hebt, hoe cool is dat. Voorlopig is 't Roesje nog een huurbrouwerij, maar wie weet ....

Het is nog niet zo lang geleden dat er ineens een doosje met bier van Brouwerij 't Roesje bij Bierista op de stoep stond. Altijd nieuwsgierig als we zijn, zetten we het eerste bier - 't Roesje Blond - op de proeftafel. Dat was een aangename kennismaking en leidde tot dit uitgebreide artikel.

't Roesje Tripel

Destijds kondigden de heren al aan dat er een Tripel in het vat zat. Deze stond recentelijk ook op de stoep. 't Roesje Blond is een  smaakvol bier met 6,5%. Net als dit bier is 't Roesje Tripel ook gebrouwen in de ketels van Brouwerij D'n Draok in Berlicum. Dit bier met een groen label heeft 8,0%. Volgens de makers is het "een stevige, smaakvolle Tripel die lekker over de tong glijdt. Het bier, sprankelend door z'n gouden kleur, is aangevuld met verse korianderkruiden." Ben je benieuwd naar de bieren, bestel ze dan in de webshop van Brouwerij 't Roesje.