300-Jarige Swinkels Family Brewers is nu koninklijk

27 maart 2019
Swinkels Family Brewers viert deze week op grootste wijze het 300-jarig bestaan. Woensdagmiddag werd in Lieshout de aftrap gegeven voor alle festiviteiten. Commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk, kwam een cadeautje brengen. Swinkels Family Brewers mag zich voortaan 'koninklijk' noemen. Een hele grote eer voor de familie Swinkels, waarvan diverse familieleden met tranen in de ogen toekeken hoe bestuursvoorzitter Jan-Renier Swinkels het bijbehorende certificaat in ontvangst mocht nemen.

De bestuursvoorzitter geeft toe dat hij zelf ook geëmotioneerd is. "Ruim twee jaar geleden zijn we begonnen met alle voorbereidingen. We hebben toen besloten het groots te gaan vieren met alle medewerkers, relaties en natuurlijk de familie. Om 'koninklijk' te worden moet je door een heel traject. Je moet aan allerlei voorwaarden voldoen en je wordt helemaal gescreend. Dan krijg je weer officiële brieven en dan sta je nu met het certificaat in je handen. Dat is toch fantastisch?! Fantastisch!!"

Familiebedrijf

Het predicaat koninklijk is de kroon op het werk van heel lang, heel hard werken. Swinkels Family Brewers is in alles een bloeiend familiebedrijf, zo benadrukten de sprekers bij de uitreiking. Geen korte termijn winstbejag, maar ondernemen voor de lange termijn. Het bedrijf nog beter maken voor de volgende generatie. Begrippen als samenwerken met partijen, goed zijn voor de medewerkers en duurzaamheid werden meermaals met nadruk genoemd.

Jan-Renier Swinkels benadrukte ook de eigenzinnigheid van de familieleden door de eeuwen heen. "Als je niet de grootste bent, dan moet je de slimste zijn. Dat kunnen we. Dat heeft ons hier gebracht." Van de Donk zei nog dat hij zelden een 300-jarige had meegemaakt die zo gezond en vitaal was. "We zijn nog maar net begonnen", sprak Swikels even later.

Nieuw logo

Het predicaat opent voor Swinkels Family Brewers nieuwe deuren in zowel binnen- als buitenland. Daar is de directie van overtuigd. Het 'koninklijke' wordt trots uitgedragen in een nieuw logo. Dat werd in bijzijn van de aanwezigen onthuld. Terwijl iedereen naar het nieuwe logo op de voorgevel van het hoofdkantoor staarde, werden binnen alle logo's snel vervangen. Er werd getoost met een goed glas bier in nieuwe glazen met het nieuwe logo. Overigens is Swinkels Family Brewers niet de enige koninklijke bierbrouwerij in Nederland. Ook Grolsch mag zich koninklijk noemen.

Koningin Maxima

Donderdag brengt koningin Maxima een bezoek aan de familiebrouwerij in Lieshout. Later in de week volgen nog een groot personeelsfeest en een feest voor de familie. Begin volgende week worden alle festiviteiten afgesloten met een party voor relaties.