Smaakexplosie uit Arcen: Hertog Jan's nieuwe Vatgerijpte Tarwewijn

Bij Bierista zijn we altijd op zoek naar smaakavonturen, en geloof ons, Hertog Jan laat ons niet in de steek. Zet je smaakpapillen op scherp voor een echte smaakbom! Uit Hertog Jan's Proeftuin komt een echt pareltje: een vatgerijpte Tarwewijn.

Meesterbrouwer Micha en brouwer Johan gooien het roer om, want nu schittert er een tarwewijn in de spotlight. En hou je vast: dit unieke brouwsel krijgt zijn grandioze finishing touch in authentieke cognacvaten, rechtstreeks uit het hart van Frankrijk!

Vatgerijpt bier brouwen is een kunst op zich en vereist tijd, expertise en de allerbeste vaten. Deze juweeltjes komen rechtstreeks uit de Cognac-streek en hebben decennia dienstgedaan als cognacreservoirs. ‘Extra extra old’, zegt het etiket en dat proef je zeker.

Smaakexplosie

De Tarwewijn alleen al is een smaakavontuur, bomvol moutzoetheid en complexiteit. Voeg daar de subtiele tonen van cognac aan toe en je hebt een onvergetelijk bier. Proef het brede scala aan smaken, van witte druif en kruisbes tot een vleugje kiwi.

Nestorbrouwer Gerard van den Broek geeft zelfs toe dat dit wellicht het beste bier is dat ooit uit Arcen is gekomen. Als dat geen stempel van goedkeuring is!

Meer dan alleen smaak

Deze vatgerijpte Tarwewijn is er eentje voor de durvers, met een stevige 11% alcohol. Het bier schittert in een goudgele tint en heeft een rijke schuimkraag. Zachte vanille-aroma’s maken het smaakprofiel compleet. En de ingrediënten? Topkwaliteit tarwemout, bijzondere hopvariëteiten en een zorgvuldig gekozen gist.

Dit is geen experiment, dit is een meesterwerk dat de bierwereld flink opschudt.

Klaar om het zelf te beleven? 

De Hertog Jan Proeftuin is nu even vol, maar geen zorgen. Laat je e-mailadres achter op de website om als eerste te horen wanneer de inschrijvingen weer openen.