Rodenbach gaat voor grensverleggend met nieuwe "Evolved" serie

Gooi je smaakpapillen in de hoogste versnelling, want Brouwerij Rodenbach komt met een verbluffende nieuwe serie: Rodenbach Evolved. Jep, de mensen achter het onovertroffen Vlaamse Roodbruine bier trekken de stoute schoenen aan en wagen zich in het rijk van innovatie en creativiteit. Hiermee tonen ze weer eens hun meesterschap, en laten ze ons een kant van hun brouwkunsten zien die we nog niet eerder mochten ervaren. 

De eerste editie die ze op de markt brengen is niet de minste. "Grand Cru Aged 10 Years" is een ode aan de welbekende Rodenbach Grand Cru, maar dan met een twist. Het bier heeft tien jaar gerijpt in foeder nummer 95. Vervolgens mixen de brouw- en keldermasters het met een klein beetje jong bier om het helemaal af te maken. Dit geeft het bier een uniek karakter. Je kunt intense smaken verwachten van zure kersen, groene appel, leer, eik en rood fruit. Als dat niet het proberen waard is, dan weet ik het ook niet meer!

Rudi Ghequire, de brouwmeester van Rodenbach:

"Rodenbach Evolved Grand Cru Aged 10 Years (6% alc/vol) is een iconisch gemengd gistingsbier met superieure kwaliteiten, in de stijl van Vlaams Roodbruin bier. De uitzonderlijk lange rijping in een rechtopstaande foeder van 65.000 liter geeft het gerijpte bier een nog meer uitgesproken houtkarakter. Net als de klassieke Grand Cru, wordt dit Evolved bier afgerond door de toevoeging van een klein beetje jonge Rodenbach. De organische smaken zijn puur en neigen naar zure kersen, groene appels, leer, eik en gekonfijt rood fruit, maar zijn meer gefuseerd door de positieve invloed van het ongekend lange rijpingsproces. Dit is het ultieme bewijs dat een Vlaams Roodbruin bier unieke en uitzonderlijke rijpingsmogelijkheden heeft en, dankzij de 10 jaar lange rijping op vat, kan het zelfs nog meer complexiteit en rondheid aan het bier geven. Kortom, een iconisch bier dat een plek in je bierbibliotheek verdient! Een must-have."

Maar dat is nog niet alles! Elk jaar verrast Rodenbach ons met een nieuwe editie van de Evolved-serie. Dat betekent dat dit slechts het begin is van een spannende ontdekkingstocht door de wereld van het bier.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Mooi! Laat ons vooral weten wat je ervan vindt als je deze nieuwe parel hebt geproefd.